Foto: Aro

Michelin 2023: Fire Michelin-nævnte restauranter omkring Odense

Guide: Er du også glad for lækker gourmetmad og friske vine? Så er denne guide lige noget for dig. Vi kommer her med 4 anbefalinger til lækre restauranter nær Odense, som alle sammen er nævnt i Michelin guiden. For første gang nogensinde, er Fyn også tilføjet til steder, der har modtaget en Michelin-stjerne.

Læs også: 5 STEDER MED TAKEAWAY FOR GOURMETELSKERE I ODENSE

1.     Aro – Fyns første Michelin-stjerne  

Aro
Foto: Aro Odense

Bjørn Jacobsen & Christoffer Schärfe, der er medejere af restauranten, byder deres gæster velkommen ind i Aro i Odense på Østerbro, hvor der er skabt et miljø af kvalitet og højt til loftet. På drikkekortet løber du ikke tør for lækre coktailes og eksotiske vine, hvad end det så er rød, hvid eller róse. Aro modtog i 2023 velfortjent den første Michelin-stjerne på hele Fyn.

Stedet har lagt sit fokus på de lokale råvarer og har skabt en nytænkende lækker menu, med op till 7 forskellige retter, hvor der både hører bobler, snacks, kaffe & kage med. Kokkene sammensætter menuerne ud fra den danske sæson og byder på alt fra friske hummere til lækker okse. Aro er stedet for dig, der ikke vil gå glip af en kulinarisk rejseoplevelse af gourmetmad.

Adresse: Østerbro 32, 5000 Odense c.  

Se mere på deres hjemmeside.  

Åbningstider: onsdag-lørdag kl. 18:00-00 

2.     Vår – Gourmet til en fornuftig pris  

Foto: Vår

 Vår skal du spise? I vintapperstræde i Odense kan du nyde et lækkert frokost- eller aftensmåltid hos Vår gourmetresturent. Her serveres der to faste menuer og en kortere á la carte, hvor du kan vælge mellem 5, 7 & 10-retters menuer. Hvad siger du til sommerbuk, løg, tyttebær og karamelliseret honning? Alle retterne er inspireret af nordisk mad, med fokus på bæredygtige råvarer, der bringes fra økologiske gårde på Fyn. Til maden kan slukke tørsten ved at bestille et hav af biodynamiske og økologiske vine.  Hos Vår kan du bide dig sikker i at få lækre anretninger, som også ligger inde for en fornuftig prisklasse.  

 Adresse: Asylgade 7-9, Odense, 5000, Denmark.  

Se mere på deres hjemmeside.  

Åbningstider: onsdag-lørdag kl. 12:30-15 & 18:00-23:00  

Læs også: 5 RESTAURANTER MED GOURMET PÅ BUDGET I ODENSE

3.     Pasfall – Fynsk charme og kvalitetsmad 

Første mechelin-stjerne på Fyn
Foto: Pastall

Du finder Pasfall i hjertet af Odense, og her kan du nyde en ekstraordinær madoplevelse til enten frokost eller aften. Her tilbyder de alt fra 3-10-retters, hvor du blandt andet kan finde hvide asparges / Bagt Jomfruhummer & vinaigrette på menukortet. Pasfall gør en dyd ud af den fynske charme og værdsætter årstidens råvarer. Foruden den unikke smagsoplevelse, er Pasfall også kendt for sine luksuriøse og friske vine.

Regelmæssigt afholdes der eksklusive arrangementer og temaaftner, hvor der præsenteres særlige menuer og nye, spændende koncepter. Lokalet kan også lejes ud til særlige lejligheder, som fx bryllup, konfirmation eller fødselsdag, hvor der bliver sørget for god og lækker mad.

Pasfall er for dig, der værdsætter kvalitet og rolige omgivelser.

Adresse: Brandts Passage 31, 5000 Odense C.  

 Se mere på deres hjemmeside.  

Åbningstider: Tirsdag-Lørdag kl. 12:00-15:30 og 18:00-00:00.  

4.     Lieffroy – Ekstraordinær gourmet i Nyborg 

Foto: Lieffoy

I Nyborg ved Hesselhuset, finder du , der er beliggende i smukke omgivelser af natur, strand og skov. Her tilbydes der en ekstraordinær gourmetoplevelse med servering af op till 8 eksotiske retter, samt lækre klassiske vine fra hele verden. Menukortet er inspireret af klassiske franske retter, som både byder på lokale fisk og skaldyr.

På menukortet finder du blandt andet: Stegt kammusling med hestebønner, stikkelsbær, yuzu og baerii. Selvom restauranten bærer præg af kreativ og innovativ nytænkning, der afspejles i lækker kvalitetsmad, så holdes prisniveauet stadigvæk på et overkommeligt niveau, så alle kan være med.

Adresse: Skræddergyden 34, 5800 Nyborg 

Se mere på deres hjemmeside.  

Åbningstider: onsdag-lørdag kl. 18:00-00:00.