Foto: MODO

7 suveræne restauranter med sushi i Odense

GUIDE: Hvor går du hen, når sushi-trangen bliver for stor? Her får du vores bud på seks forrygende spisesteder med sushi i Odense.

Gratis levering i hele Odense
Niro Sushi, Faaborgvej 10, 5250 Odense SV

Odense har fået tilføjet en ny perle til sin kulinariske scene – Niro Sushi. Med dets klassiske sushioplevelse formår denne restaurant at forkæle byens smagsløg på fornem vis. Grundlagt af to lidenskabelige kokke blot sidste år, har Niro allerede vundet stor popularitet takket være deres dristige tilgang til smagskombinationer og ingredienser. Niro præsenterer en fortryllende række af poké bowls med valgmuligheder som laks, tun og bøf – en hyldest til det rige udvalg af friske fisk. Men det stopper ikke her. Sushimenuen byder på en mangfoldighed af delikate sammensætninger, der pirrer enhver sushielskers nysgerrighed. Gæster kan også glæde sig over et væld af appetitvækkende forretter og startere, der komplementerer hovedretterne.

Den anmelderroste
Koi Sushi, Vestergade 15, 5000 Odense C

Koi Sushi har placeret sig på en flot førsteplads på TripAdvisor, og det kan ikke være uden grund. Det lille spisested byder på autentisk japansk sushi, og du kan tilmeld følge sushikokkenes arbejde i køkkenet. Sushien serveres i eksklusive loungeomgivelser og både lokation, indretning, servering og musik indgår i en samlet helhedsoplevelse . På menukortet finder du lækre sushier, rispapirsruller, Tamago Maki (som er ruller i en japansk pandekage) og du kan endda slutte aftenen af med en lækker dessert. Vælg mellem lavakage, ananas i kokos-vaniljecreme eller sort sesamis med pistacie.

Japansk restaurant og takeaway
Gordon Sushi, Læssøegade 1, 5000 Odense

Gordon sushi som åbnede i 2022, er et populære sted der anses for at tage højde for at bruge lækre sæsonprægede råvarer til kvalitetssushi. Hos Gordons kan du få, en række klassiske specialiteter serveret til din sushi, såsom tempura rejer med hjemmerørt chilimayo, Gyoza med teriyaki sauce og lækker lakse tatar. Restauranten er kendt for sin Omakase, hvor kokken selv sammensætter din menu. Hvis man ønsker, kan man også bestille vegansk sushi. Derudover finder du 5 forskellige størrelser på menuerne med forskellige sammensætninger af lækker sushi. Restauranten ligger centralt i Odense by, men du har også mulighed for at bestille takeaway som Gordons Sushi også kan levere til din dør.

Vegetarvenlig sushi
Umashi, Vestergade 92, 5000 Odense C

Du kan sagtens kaste dig over sushi-disciplinen, selvom du er vegetar: Hos Umashi på Vestergade tilbydes for eksempel japansk sushi til dig, der ikke spiser kød og fisk. Prøv stedets “Vegan menu” med 17 stykker sushi for 179 kroner, hvor du blandt andet kan sætte tænderne i nigiri med avocado, futomaki med tofu og nigiri med sukkerærter. Lækkert! Hos Umashi er friske råvarer et must, da det ifølge restauranten giver fundamentet for den bedste sushi – og vi kunne ikke være mere enige! Stedet har generelt et bredt udvalg af sushi med både kaburimaki, hosomaki, nigiri, uramaki, futomaki og rispapirsruller på kortet, og kommer du forbi inden klokken 16, kan du tilmed spare penge på de forskellige menuer. Bonusinfo: Umashi tilbyder også body sushi – sushi serveret på en model – efter aftale.

Sushi og sticks på samme tid
Bluefin, Klaregade 7, 5000 Odense C

Hos Bluefin får du sushi og sticks af høj kvalitet, og restauranten er placeret midt i byen, hvor du kan nyde dine sushifavoritter i både hyggelige og hippe omgivelser. På menuen kan du blandt andet finde sprøde forårsruller, misosuppe og grillet and med teriyakidressing serveret med ris og grøntsager, mens stedets sticks blandt andet byder på kammusling, kyllingekødboller eller laks med teriyaki. Har du svært ved at vælge, hvad du er i humør til, og hvor meget du kan spise, har Bluefin heldigvis et hav af menuer. Sæt for eksempel tænderne i en single-menu, som består af 18 stykker sushi til 179 kroner, eller kast dig ud i en double-menu med 36 stykker til 359 kroner. Så burde der være en god chance for, at du bliver mæt! Elsker du bare laks eller rejer, kan du også få en sushimenu kun med dét. Velbekomme, siger vi bare! Husk, at du som studerende får 20 procent rabat, hvis du bestiller takeaway.

Australske sushiwraps
Seaweed, Brandts Passage 36, 5000 Odense C

Sushiwraps to go eller to stay? Hos det australske par Jordana Pila og Ron Chenzion kan du købe sushiruller i wrapform, så din sushi straks bliver meget mere streetfood-venlig. Fedt koncept, synes vi! Sushirullerne stammer fra ejernes hjemland Australien, hvor sushi-streetfood åbenbart kan fås på hvert et gadehjørne. Vi venter spændt på, at trenden kommer til Danmark! Menuen hos Seaweed byder på både klassiske sushiruller med laks og tempurarejer samt ruller med krebsesalat, ingefærkylling, tunmousse og pekingand. Prøv også bønnesalaten, og glem endelig ikke stedets mange forskellige dips. Rullerne koster 47 kroner stykket og er en perfekt undskyldning for en pause under shoppingturen. Seaweed har åbent tirsdag til lørdag fra klokken 11.30 til 19.

Kundernes favoritsushi
Goma, Kongensgade 66-68, 5000 Odense

Vellavet sushi og små, velsmagende retter: Det er, hvad du kan forvente dig af Goma på Kongensgade, som serverer mad efter det traditionsrige japanske begreb Kaiseki Style, som er lidt a la japansk tapas. Goma indtager andenpladsen på anmeldersitet Tripadvisors liste over sushirestauranter i Odense, og stedet byder på menuer i flere forskellige størrelser, hvor du kan vide dig sikker på at få en lækker blanding af sushi og småretter. Det er kokken, der udvælger hvilke stykker sushi du får, så du kan faktisk bare læne dig tilbage og lade dig overraske.