Foto: MODO

GUIDE: Hvor går du hen, når sushi-trangen bliver for stor? Her får du vores bud på seks forrygende spisesteder med sushi i Odense.

Sushi og sticks på samme tid
Bluefin, Klaregade 7, 5000 Odense C

Hos Bluefin får du sushi og sticks af høj kvalitet, og restauranten er placeret midt i byen, hvor du kan nyde dine sushifavoritter i både hyggelige og hippe omgivelser. På menuen kan du blandt andet finde sprøde forårsruller, misosuppe og grillet and med teriyakidressing serveret med ris og grøntsager, mens stedets sticks blandt andet byder på kammusling, kyllingekødboller eller laks med teriyaki. Har du svært ved at vælge, hvad du er i humør til, og hvor meget du kan spise, har Bluefin heldigvis et hav af menuer. Sæt for eksempel tænderne i en single-menu, som består af 18 stykker sushi til 179 kroner, eller kast dig ud i en double-menu med 36 stykker til 359 kroner. Så burde der være en god chance for, at du bliver mæt! Elsker du bare laks eller rejer, kan du dog også få en sushimenu kun med dét. Velbekomme, siger vi bare! Husk, at du som studerende får 20 procent rabat, hvis du bestiller takeaway.

Sushi på bånd
King’s Running Sushi & Buffet, Albanigade 44, 5000 Odense C

Er du til rullende fristelser, så tag et smut forbi King’s Running Sushi & Buffet på Albanigade. Her løber sushien forbi dig på et rullende bånd, så du kan få lige præcis den slags, du har lyst til. På båndet finder du både hosomaki, uramaki, uramaki med top, fotumaki, nigiri og rispapirruller – der burde altså være noget for enhver smag! King’s Running Sushi & Buffet har desuden et udvalg af varme retter, som blandt andet består af rejechips, dybstegte bananer, dampede grønne muslinger med hvidløgssauce, kyllingespyd, hotwings og dybstegte kongerejer. Mums! Der er all you can eat af både running sushi og King’s kinesiske buffet til 199 kroner fra mandag til torsdag, mens du fredag til søndag må smide 219 kroner. En fair pris for så meget mad! Vil du have vædet ganen samtidig, kan du i stedet vælge at bestille restaurantens tilbud på running sushi og buffet samt drikkevarer ad libitum – husets rødvin, hvidvin, sodavand og øl – for 339 kroner per næse.

Vegetarvenlig sushi
Umashi, Vestergade 92, 5000 Odense C

Du kan sagtens kaste dig over sushi-disciplinen, selvom du er vegetar: Hos Umashi på Vestergade tilbydes for eksempel japansk sushi til dig, der ikke spiser kød og fisk. Prøv stedets “Vegan menu” med 17 stykker sushi for 179 kroner, hvor du blandt andet kan sætte tænderne i nigiri med avocado, futomaki med tofu og nigiri med sukkerærter. Lækkert! Hos Umashi er friske råvarer et must, da det ifølge restauranten giver fundamentet for den bedste sushi – og vi kunne ikke være mere enige! Stedet har generelt et bredt udvalg af sushi med både kaburimaki, hosomaki, nigiri, uramaki, futomaki og rispapirsruller på kortet, og kommer du forbi inden klokken 16, kan du tilmed spare penge på de forskellige menuer. Bonusinfo: Umashi tilbyder også body sushi – sushi serveret på en model – efter aftale.

Australske sushiwraps
Seaweed, Brandts Passage 36, 5000 Odense C

Sushiwraps to go eller to stay? Hos det australske par Jordana Pila og Ron Chenzion kan du købe sushiruller i wrapform, så din sushi straks bliver meget mere streetfood-venlig. Fedt koncept, synes vi! Sushirullerne stammer fra ejernes hjemland Australien, hvor sushi-streetfood åbenbart kan fås på hvert et gadehjørne. Vi venter spændt på, at trenden kommer til Danmark! Menuen hos Seaweed byder på både klassiske sushiruller med laks og tempurarejer samt ruller med krebsesalat, ingefærkylling, tunmousse og pekingand. Prøv også bønnesalaten, og glem endelig ikke stedets mange forskellige dips. Rullerne koster 35 kroner stykket og er en perfekt undskyldning for en pause under shoppingturen. Seaweed har åbent tirsdag til lørdag fra klokken 11.30 til 19.

Kundernes favoritsushi
Goma, Kongensgade 66-68, 5000 Odense

Vellavet sushi og små, velsmagende retter: Det er, hvad du kan forvente dig af Goma på Kongensgade, som serverer mad efter det traditionsrige japanske begreb Kaiseki Style, som er lidt a la japansk tapas. Goma indtager førstepladsen på anmeldersitet Tripadvisors liste over sushirestauranter i Odense, og stedet byder blandt andet på sushirullen Osaka, som består af otte stykker sushi med henholdsvis tempurareje, flødeost, forårsløg, tuntataki og teriyakisauce. Er du lidt mindre sulten, anbefaler vi en Spider Roll, der indeholder seks stykker sushi med softshell crab, takuan – syltede kinaradiser – og teriyakisauce. Banker dit hjerte for nigiri, kan du få to stykker for 55 kroner eller seks stykker for 160, og du kan vælge mellem varianter som reje, angus, syltet makrel og marineret albacore. Er du mere til menuer, byder Goma på syv forskellige af slagsen med en blanding af små retter og sushi efter metoden omakase – altså kokkens valg.

Bæredygtig sushi
MODO, Pantheonsgade 3F, 5000 Odense C

Hos MODO på Pantheonsgade spiser du lige så meget med øjnene som med munden. Stedets sushi tager sig nemlig superflot ud og er sirligt pyntet, og så kan du oven i hatten nyde oplevelsen med god samvittighed, for MODO har fokus på bæredygtighed og økologi. Ifølge restauranten er laksen opdrættet i Norge og har levet af parasitfrit tørfodder, mens tunen er fanget på bæredygtig vis i Indien med en étkrogsline. Hva’be’har! Hos MODO kan du vælge mellem makiruller, nigiri samt små retter, og restauranten er kendt for sin omakase-menu, hvor kokkene vælger indholdet af din sushi. Perfekt, hvis du ikke er kræsen, men trænger til at prøve noget andet end de samme klassiske stykker, du kender. Stedet anbefaler, at I er to til fire ude at spise sammen, hvis menuen skal bestilles, og I får 16 stykker sushi samt to små retter til 198 kroner per mand. Springer dit sushi-indtag ofte månedens budget, har MODO desuden et tilbud, der helt sikkert vil være noget for dig: For 298 kroner kan du blive medlem af Clubmodo, hvor de første 100 medlemmer får 50 procent rabat på alt takeaway og 25 procent rabat på alt det, du spiser i restuaranten, de næste seks måneder. Hurra!