6 steder med fantastiske burgere i Odense

GUIDE: En burger behøver ikke kun at være snasket tømmermændsspise! Her får du 6 bud på burgere, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne gastronom i Odense.

Gourmetburgere i særklasse
Burger Anarchy, Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense C

Køkkenet hos Burger Anarchy lever til fulde op til det anarkistiske navn! I 2019 blev Burger Anarchy kåret som Odenses bedste burgersted. Her finder du både velkendte klassikere og spændende anderledes varianter. På burgersiden kan du f.eks give dig i kast med “The Beast” – bæstet. Den består af dobbelt sashi oksekød, en hjemmelavet barbecuesauce, dobbelt ost, dobbelt bacon og en lille skive hjertesalat pakket ind i bagerens bedste briocheboller. Sashi oksekød er kvalitetskød af en hel særlig klasse. Selve navnet betyder “marmorering” på japansk – og det netop fedtmarmoreringen, der gør kødet så specielt. Det gir’ en unik saftighed, smag og mørhed. Sashi blev i 2018 kåret som verdens bedste bøf. Til din burger må du ikke gå glip af de tynde fritter, der har haft flere virale eventyr på det store farlige internet. Især i kombination med flydende ost og den sprødeste bacon i mands minde. Fritterne fås også til den stærke side med en blanding af røde og grønne stykker chili. Eller som loaded fries med creme-fraiche, hjemmelavet burgerdressing og forårsløg. Uanset dit valg af fritter serveres de med hjemmelavet dips. Dele af menukortet kan serveres glutenfrit, laktosefrit og vegetarisk. Et af de bedste steder at få burgere i Odense!

Burger og cocktails på Flakhaven
MASH, Vestergade 11, 5000 Odense C

Navnet MASH er et akronym for Modern American Steak House, og det er den navnkundige franske topkok Francis Cardenau, der er medstifter af kæden. Der er altså styr på sagerne hos restauranten, hvor Odense-versionen ligger smukt placeret med udsigt til rådhuset på Flakhaven. Stilen på MASH er gennemført med blodrødt læder og mørkt træ, og de hvide stofservietter ligger sirligt foldet med det tunge steakbestik hvilende ovenpå. Betjeningen er diskret høflig, og kvaliteten af råvarerne er fra den øverste hylde. Burgeren er den helt klassiske variant med 200 gram oksekødsbøf, bacon og ost inklusive sprøde chili-fritter. Når du først er gået ombord i burgeren hos MASH, burde du også snuppe en tur i den velassorterede bar. Måske prøve en veltillavet cocktail før eller efter maden? Vi anbefaler, at du lader de kompetente bartendere mikse noget lækkert og overraskende til dig. Men er du mindre modig, så snup en af de lokale signaturcocktails, som udvikles og udskiftes løbende i takt med sæsonerne.

Burgere som i en klassisk amerikansk diner
Chicago Burger, Buchwaldsgade 11 og Englandsgade 2, 5000 Odense C (Derudover i Bolbro, Dalum og Korup)

Drømmer du om en klassisk amerikansk burger, som hvis du bestilte den i en amerikansk diner i staterne? Så skal du besøge Chicago Burger! Det er ikke uden grund, at den amerikanske diner er blevet kåret som Odenses bedste burgersted i både 2021 og 2022. Og desuden som Fyns bedste burger i 2019, 2020 og 2021. Opskriften på den fantastiske burger findes kun hos Chicago Burger, og derfor finder du ikke samme smag andre steder i byen. Bøfferne er topkvalitet, frisk leveret hver morgen fra de danske gårde, og bliver krydret efter den amerikanske originale opskrift. På menukortet finder du burgere i alle afskygninger med bl.a. chili cheese tops eller onion rings. Til burgeren skal du selvfølgelig drikke en klassisk amerikansk milkshake. Chicago Burger sætter en ære i at lave dem friske helt fra bunden. Du kan få den med fem forskellige smage: Snickers, Italiens Bubblegum, Oreo, Jordbær/Banan eller Kirsebær. Skål og velbekomme!

Abbedissens himmelske burgere
Café Skt. Gertrud, Jernbanegade 8, 5000 Odense C

Gertruds – som stedet kaldes blandt de indfødte – er opkaldt efter helgeninden Skt. Gertrud, der var en afholdt abbedisse med stor omsorg for de syge, rejsende og fattige. På caféen til hendes ære er der dog ikke megen fattigdom over udvalget. Her kan du nemlig tilfredsstille din burgertrang med en himmelsk burger af højeste kvalitet! Lokalerne er intime og hyggelige, og selvom menuen er inspireret af den franske brasserie-stil, kan du sætte tænderne i en ordentlig omgang amerikansk nationalspise. I Gertruds udgave er der 200 gram hakket, fynsk oksekød, syltet rødløg, bøftomat, hjertesalat, bacon, Monterey Jacks cheddar og Cajun relish, som serveres i en sødmælksbolle. Hva’be’har! Med i prisen hører en omgang sprøde fritter – oh, yes! Markér din tilstedeværelse i H. C. Andersens hjemby med en fynsk brygget øl – og hvis du slet ikke kan få det lokalt nok, så sluk tørsten i en iskold Odense-pilsner på fad fra det nærliggende Albani-bryggeri. Halleluja!

Storbystemning i hjertet af byen
UBN, Asylgade 3, 5000 Odense C

Hos UBN får du storbystemning og gastronomiske oplevelser fordelt på flere etager – lige midt i hjertet af Odense! Der er omhyggelig fokus på råvarer af høj kvalitet, en madstil med blik ud i den store verden, og burgeren – ja, den er enkel og velsmagende! Hvad siger du for eksempel til en variant med oksebøf af dry-aged amerikansk kødkvæg samt cheddar, salat, tomatchutney og syltede rødløg og agurker? Husk endelig at gemme plads i maven til den medfølgende omgang pommes frites med estragonmayonnaise! Nyd din burger i cool omgivelser indenfor eller på en plads under parasollerne, hvis du skulle være så heldig, at solen titter frem. Vi anbefaler, at du bestiller en af stedets signaturcocktails til maden eller går på opdagelse i det omfangsrige vinkort, der spænder over både franske klassikere og oversøiske slagnumre.

Den amerikanske burgerjoint
Restaurant Bull, Middelfartvej 9E, 5000 Odense C

Hvad siger du til flammegrillede bøffer og autentisk diner-stemning fra Guds eget land? Det er, hvad du får hos Restaurant Bull! De serverer smagfulde burgere lavet af de bedste danske råvarer efter amerikansk forbillede. ”Dansk oksekød, frisk salat og frisk betjening” er mottoet, og det har det været siden 2007, hvor forhenværende rørsmed Henning Andersen slog dørene op med ambitioner om at lave mættende burgere af en ordentlig størrelse. Og lad det være sagt med det samme: Bull lever bestemt op til visionen, for her får du gedigne burgere med tyngde og masser af velsmag! Vi anbefaler, at du finder din indre Yankee frem og vælger en “B-Monster-Burger Double” med to gange 200 gram oksebøf, ristede løg, ost, bacon, mayonnaise og hjemmelavet barbecuedressing i en briochebolle. Glem ikke en omgang “B-horns” – snoede fritter med BBQ-krydderi – eller B-chili cheese. Går du all in på amerikansk gourmet, så skyller du selvfølgelig efter med en hvinende sød jordbærshake. Yi-ha!

One thought on “6 steder med fantastiske burgere i Odense

Comments are closed.