Frokost på Restaurant Grønttorvet: Traditionel dansk mad i hyggelige rammer

Smag Odense har besøgt Restaurant Grønttorvet til frokost. Det var en smagfuld oplevelse udover det sædvanlige cafébesøg!

Allerede når du står udenfor Restaurant Grønttorvet mærker du historiens vingesus. Restauranten ligger på Sortebrødre Torv, som kan dateres mere end 850 år tilbage. Her begyndte dominikaner-munkene (Sortebrødrene) at opføre Sortebrødre Kloster og Sortebrødre Klosterkirke. Siden 1952 har der hver onsdag og lørdag været torvehandel, som restaurantens navn er inspireret af.

restaurant grønttorvet
Foto: Ida Grøndahl Westh

Udenfor restauranten bliver du budt velkommen af smukke blomster, danske flag og gamle emaljeskilte. Så snart du træder ind ad døren til Restaurant Grønttorvet, ved du, at du er landet et helt specielt sted – og i lidt af en tidslomme. Hvor end du kigger hen, finder du finurlige detaljer, som er med til at gøre restauranten helt unik. Der er bl.a. billeder af de kongelige, over alle bordene hænger den velkendte Tiffany-lampe, og på bordene ligger der selvfølgelig en grønternet dug. Alle detaljerne er ren nostalgi og er med til at sætte rammen for besøget på Restaurant Grønttorvet. Stemningen er sat fra start, og du er ikke i tvivl om, at du er kommet ind i en hyggelig og autentisk atmosfære.

På menukortet finder du traditionel dansk mad, som mormor lavede den. Du kan både sætte tænderne i lækkert hjemmelavet smørrebrød med sild, æg & rejer eller hønsesalat, men også smage klassiske lune retter som stjerneskud, pariserbøf eller biksemad.

restaurant grønttorvet
Foto: Ida Grøndahl Westh

Vi fik serveret et traditionelt stjerneskud bestående af stegt og dampet rødspættefilet, røget laks og rejer med mayonnaise, Thousand island-dressing og citron. Stjerneskuddet blev anrettet på smørstegt franskbrød.

Vi fik også serveret en klassisk wienerschnitzel af kalveinderlår med pommes sautées, ærter og dreng bestående af peberrod, kapers, ansjoser og citron. Hertil kan man selv vælge mellem brunet smørsauce eller rødvinssauce. Vi valgte smørsauce.

Begge retter var virkelig lækre, at det var tydeligt at smage, at der var kredset for maden. Råvarerne var friske, alt var hjemmelavet, og det hele havde en virkelig god smag, der skabte en skøn symfoni på tallerkenerne. Ovenikøbet fik vi retterne serveret med uformel men professionel service, som var prikken over i’et.

restaurant grønttorvet
Foto: Ida Grøndahl Westh

Maden skyllede vi ned med lækre fynskbryggede øl. Den ene var en Schiøtz Belgisk IPA brygget med hyldeblomst, citrus og guava fra Albani Bryggeriet. Den anden var en klassisk Fynsk Forår med hyldeblomst fra Ørbæk Bryggeri. På menukortet finder man nemlig et bredt udvalg af øl, vin og vand.

Det er ikke sidste gang, vi har besøgt Restaurant Grønttorvet!