Guide: Her får du 5 skønne restauranter i Odense med fisk og skaldyr på menuen
Fristelser fra Fjernøsten
Goma, Kongensgade 66-68, 5000 Odense C.
Har du sagt fisk og skaldyr, må du også sige sushi. Den japanske ret hylder fisken i sin reneste form og er et fremragende eksempel på ”less is more”. Det har Goma i Kongensgade forstået, og derfor har restauranten lidt utraditionelt 6 forskellige slags menuer, hvor det er kokken der tager stilling til, hvad der indgår i menuen. Det eneste du selv skal tage stilling til er menuens størrelse, og ellers er det bare at sætte sig tilbage og lade sig overraske. Det eneste du kan vide dig sikker på, er at der indgår sushi og fisk i menuen.
Fransk bistrostemning i Vintapperstræde
Olivia Brasserie, Vintapperstræde 37, 5000 Odense C.
Hvis du ikke ved bedre, kan du godt tro, at du er blevet teleporteret direkte til Frankrig, når du træder indenfor i de små lokaler med træborde på Olivia Brasserie. Den intime stemning leder tankerne hen mod de mest hyggelige bistroer i madlavningens hjemstavn. Fransk mad er kendt for at være garant for en overflod af veltilberedt fisk og skaldyr. Det finder du også på Olivia Brasserie. Du kan for eksempel få ‘tavlens fisk’ som varierer fra dag til dag til 229 kr., eller en ‘lobster dog’ eller hvidvinsdampede blåmuslinger.
Pil-selv-rejer, bobler og havneblik
Restaurant Nordatlanten, Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C.
Det maritimt-klingende navn og placeringen på havnen med udsigt over vandet, cementerer Restaurant Nordatlantens status som en restaurant, der i høj grad har fokus på fisk og skaldyr. Det er især restaurantens kæmperejer ad libitum, som får folk til at strømme mod havnen i deres hunger efter et ordentligt fiskefix. For blot 369 kroner kan du mæske dig i grønlandske pil-selv-rejer med hjemmerørt mayo, brød og salat samt skylle ned med et eller flere glas kølige bobler, rosé eller hvidvin. Der er desuden mange andre muligheder for frisk fisk i restauranten: Du kan både bestille dagens friske fangst og andre udvalgte typer fisk eller skaldyr.
Sprød og street fisk
Holy Fish!, Lerchesgade 4, (Storms Pakhus), 5000 Odense C.
Holy Fish! ligger I Storms Pakhus, og det er bestemt et sted, der er værd at lægge vejen forbi. Stedet er et helt igennem fritureparadis, og du kan bestille alt fra en klassisk fish’n’chips til friturestegte rejer og jomfruhummerhaler eller ‘loader lobster fries’. Som til enhver anden god omgang friturefisk, hører der selvfølgelig pomfritter med til, som både kan dyppes i tatarsauce, spicy lobster mayo eller de mere klassiske former for dyppelser. Udover at være drønlækkert, er Holy Fish også godt placeret, hvis det skulle ske, at du skal ud at spise med en, der ikke bryder sig om fisk. Storms Pakhus er nemlig propfyldt med andre lækre madboder, men vi synes nu, at Holy Fish! bestemt er besøget værd.
Umashi
Umashi, Vestergade 92, 5000 Odense C og Lerchesgade 4, 5000 Odense
Umashi specialiserer sig i lækker japansk mad lavet på friske råvarer. Umashi laver både fremragende sushi og poke bowls, og er et glimrende valg både til frokost og aftensmad. Umashi laver desuden såkaldt japas (japansk tapas) som breder sig ud på adskillige slags sticks og snack-anretninger som f.eks Katzu Kylling, Gyoza eller kartoffelrejer.