4 tips til den studerende i Odense

Som studerende i Odense finder du her 4 gode tips til, hvordan du kan træffe nogle praktiske og økonomiske valg, som kan gøre din studietid endnu bedre.

Sådan finder du bolig

I Odense kan du vælge mellem kollegieboliger, lejeboliger og andelsboliger, når du skal finde et sted at bo. Det er vigtigt, at du søger i god til, for der er rift om boligerne. Ventetiderne for kollegieboliger er generelt kortere i Odense end f.eks. i København, men derfor skal du alligevel være vaks ved havelågen og søge bolig, så snart du har besluttet dig for, at du gerne vil studere i Odense. En kollegiebolig er billigere end en privat lejlighed, og så har du flere penge til fornøjelser.

Få studierabatter

I mange tilfælde kan du få studierabat, når du f.eks. går på café, restaurant eller besøger et spillested for at høre en koncert, og kan du lide at gå i teatret eller på udstillinger, så er der også mulighed for at få rabat. Mange steder på nettet finder du oversigter over studierabatter og ellers kan du altid spørge de steder, du besøger, om de giver studierabat. For hver gang, du sparer noget i studierabat, så er der flere penge til dig til at have det sjovt for.

Lån eller ej

Som studerende kan du få SU, men det er ikke altid nok til at dække dine udgifter. Så kan du f.eks. overveje at tage studielån, som har en lav rente. Der er også den mulighed, at du kan tale med din bankrådgiver om et lån, men renten er væsentligt højere. SMS-lån og kviklån kan ofte søges online, men de er meget dyre, så det kan helt klart bedst anbefales, at du tager et studielån til at dække dine månedlige udgifter, eller til at købe ny computer og studiebøger. Har du tid til et studiejob, så er det selvfølgelig også en god mulighed for at tjene ekstra penge.

Meld dig ind i en a-kasse inden du er færdig på studiet!

En stribe af de almindelige a-kasser for færdiguddannede har også en særlig sektion for studerende. Allerede i din studietid kan du få gode råd til, hvordan du finder frem til et job, når du er færdig som studerende, så du undgår at skulle stå i arbejdsløshedskøen i flere måneder, før du måske endelig finder et fast job. Find a-kasser for studerende her og sammenlign priserne hos de forskellige a-kasser. Som studerende får du rabat på dit medlemskab, så du kan finde råd til det, også selvom du kun har få penge til rådighed om måneden. Hvis du ikke finder job lige når du er færdiguddannet, kan du få dagpenge udbetalt. Dermed spænder du et økonomisk sikkerhedsnet ud under dig selv, og så du har de bedste betingelser for at klare dig, når du er færdiguddannet. Alternativet vil være, at du skal være på kontanthjælp i en periode, inden du kan få dagpenge, hvis du ikke når at melde dig ind minimum 1 år inden du er færdig på studiet!