3 essentielle redskaber i et funktionelt køkken

Der er mange meninger om hvordan et funktionelt køkken skal se ud, og vi har alle forskellige præferencer for hvad vi ønsker i et køkken og hvad vi ikke nødvendigvis har brug for. Nogen benytter køkkenet mere end andre, men hvad end man kun laver mad et par gange i ugen eller om man laver mad hver eneste dag, så er der visse ting som blot hører til i et køkken før at man kan få en behagelig madlavningsoplevelse.

Hvis man har redskaberne i orden, er man også mere tilbøjelig til selv at svinge kokkekniven lidt oftere.

 

Skarpe kvalitetsknive er et must

Når man skal lave mad, er det vigtigste redskab kniven. Vi har sikkert alle sammen prøvet at skulle snitte et løg, eller filetere en fisk med en sløj kniv. Det fungerer ikke, og det giver en overordnet dårlig oplevelse og et dårligt resultat. Det kan derfor ikke betale sig at spare på knive, også fordi at knive kan holde meget længe hvis man passer på dem og sliber den regelmæssigt.

Der findes mange forskellige slags knive, og lige for tiden har Gastrotools et godt tag med deres bedste japanske kokkeknive, som Thomas Rhode også anbefaler. Og det er ikke for sjov, for det er nemlig et sæt rigtigt gode knive, men det er ikke det eneste mærke der laver gode knive. Zwilling er også et godt mærke, og du går sjældent galt i byen hvis du vælger en kniv derfra.

 

Gode hvidevarer er undervurderet for nybegyndere

En god ovn og et godt komfur er noget som man hurtigt undervurderer hvis ikke man først har prøvet at have dårlige hvidevarer i sit køkken. Hvis ovnen er utilregnelig, eller hvis det er svært at balancere kogepunktet på komfuret, så kan det hurtigt blive frustrerende at lave mad. Derfor er det altså også vigtigt at man ikke går tandet billigere hvis man er privilegeret nok til selv at vælge hvilke hvidevarer man skal have i sit køkken.

 

En Quooker er fremtiden – bare i nutiden

Du har måske set den før – en almindelig vandhane der kan lave kogende vand. Det er nemlig hvad en quooker er, og det er super smart fordi det både sparer bordplads ift. en elkedel, men også fordi det er utroligt hurtigt og meget nemmere at lave en kop te, eller varme vand op til at skulle koge æg, ris og/eller pasta.

De er stadigvæk lidt til den dyre ende, men der er ingen tvivl om, at hvis du står og skal bygge dit eget køkken i skrivende stund, så er det klart noget du bør have i tankerne.