Foto: Gorm's.

Har du styr på aftensmaden i dag? Vi guider dig til seks sprøde steder, der serverer lækre, italienske pizzaer, når sulten pludselig melder sig.

Pakhuset
Pizza Pazza – Storms Pakhus, Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Det skrånende tag over Storms Pakhus gemmer på mange lækkerier fra madscener over hele verden, og det italienske køkken er selvfølgelig også repræsenteret på havnefrontens madmekka. Pizza Pazza, der serverer spændende pizzaer i prislejet omkring de 80 kroner, er Danmarks første og eneste street food pizza-sted, der bager deres pizzaer på den gode, gammeldags stenovns-manér. Når du besøger Pizza Pazza, er du altså sikker på at få sprød pizzabund.Varianterne af fyld spænder over alt fra æg og artiskokker til svinekæber og trøfler, og der er noget for enhver smag. Som en ekstra bonus kan nævnes, at Pizza Pazza laver både vegetariske og veganske pizzaer, så alle kan være med. Tip: Storms Pakhus er desuden kendt for sine bingo-arrangementer, hvor Pizza Pazza har et specielt tilbud på mandagens bingo-pizza. Hvis du har mod på en overraskelse, kan du jo tage en ven under armen og troppe op til bingo om mandagen.

Natmaden
Papa Cucina, Kongensgade 57, 5000 Odense C

Når klokken runder gå-hjem-fra-byen-tid, og maven begynder at knurre, skal der selvfølgelig et pizzaslice til. Papa Cucina er et relativt nyt sted, så mange kender det ikke, men pizzeriaet har åbent til seks om morgenen fredag og lørdag, og er derfor det oplagte valg på vej hjem fra dansegulvet. Der er tilmed studierabat på deres slices, som fås i tre udgaver med kød og én vegetarisk – hele natten lang. Du kan også vælge en pizza fra menukortet til 69 kroner, eller du kan bygge din helt egen med tre slags valgfri topping for 79 kroner. I modsætning til mange andre nat-åbne pizzasteder stiger prisen ikke, selvom vi når ud på de sene timer. Maden er dog stadig god, når solen er oppe, og Papa Cucina har hyggelige siddepladser, så pizzeriaet er også et besøg værd til en hurtig og lækker frokost. Tip: Papa Cucina laver også glimrende lasagner, pastaretter og sandwiches, som de bringer ud i hele Odense.

Pizza som ‘Nonna’ laver den
La Piazzetta, Vindegade 88, 5000 Odense C

Hos La Piazzetta får du pizza, præcis som din italienske bedstemor ville lave dem. Sprød bund, god tomatsauce og lækkert, italiensk fyld. Stedet har tilmed den sødeste ejer i verden – nemlig Carlo Andrea – der stort set altid er at finde bag disken, hvor han gerne hjælper med at oversætte menukortet eller anbefale en god flaske vin til din pizza.
Pizzaerne koster mellem 70 og 95 kroner, alt efter hvilken topping, du vil have på. Hvis du ikke har lyst til pizza, men stadig vil nyde det italienske køkken, kan du desuden få både focaccia, supper og pastaretter i butikken.Når du har valgt en af de mange spændende varianter, kan du spise din mad i butikken ved et charmerende bord bygget af en gammel dør, og du kan afslutte måltidet med en god gang tiramisu af Carlos’ egen familieopskrift.Tip: La Piazzetta har også “månedens tilbud”, som du kan kaste dig over, hvis du ikke kan beslutte dig for, hvad du skal prøve denne gang.

Kvalitetskæden
Rosticceria, Hjallesevej 77 i 5230 Odense M, Brandts Passage 9-11 i 5000 Odense C og Skibhusvej 140 i Odense C

Rosticceria serverer pizza hele tre forskellige steder i Odense, så der er sjældent langt til en sprød pizza. På trods af at du efterhånden godt kan kalde Rosticceria en kæde, er kvaliteten på både pizzaer og resten af deres menukort meget rimelig — især til prisen. Stort set alle pizzaer på menukortet koster 79 kroner. I de to butikker på Hjallesevej og Skibhusvej har de også delikatesser, hvor du kan købe italienske specialiteter i form af  pølser og tapenader. Du kan også få lavet gavekurve med indhold fra delikatessen til en ganske fair pris.I Brandts Passage ligger restauranten Mona Lisa, som også hører til Rosticceria, hvor der er endnu bedre mulighed for at sidde og nyde et glas vin til maden.
På alle tre adresser kan du afhente blandt andet pizza, pasta og sandwiches til takeaway.Tip: Tjek åbningstiderne på deres hjemmeside — de er nemlig varierende fra butik til butik.

Festmåltidet
Gorm’s, Amfipladsen 3, 5000 Odense C

Hvis du er virkelig, virkelig sulten, skal familien med på Gorm’s og have ‘italienertæv’. Bare rolig, der er ingen vold involveret, men til gengæld får du den helt store, italienske festmiddag for 350 kroner per person. Udover pizza, selvfølgelig, får du forskellige snacks og antipasti fra menukortet. Som udgangspunkt bestemmer køkkenet, hvad der serveres, men rygtet siger, at de er søde til at imødekomme et ønske, hvis der er noget, du godt kunne tænke dig. Så er det ellers bare at sætte dig til rette og tage for dig, når fadene kommer på bordet! Er du stadig ikke mæt bagefter, kan du tilkøbe en af deres lækre desserter for 25 kroner. Gorm’s er også et fint sted til en afslappet date, da restauranten har en virkelig skøn atmosfære og et udmærket udvalg af vin i forhold til prisen.
Gorm’s har udendørsservering på Amfipladsen, hvilket er skønt på en lun sommeraften. Tip: Bestil gerne bord her. Der kan godt være proppet!

Delikatessen
Amores Deli, Vestergade 96A, 5000 Odense C

Bag Amores Delis lidt specielle facade, som du støder på, når du er ved at nå slutningen af Vestergade, gemmer sig mere end “bare” et pizzeria. I deres butik kan du nemlig også købe alt fra vin og italienske snacks til olivenolier og pastaer. Amores Deli tilbyder et bredt udvalg af græske og italienske specialiteter, som du kan få med dig hjem, når du alligevel er på jagt efter en lækker pizza. Kombinationen af det græske og italienske kommer for alvor frem, når Amores Deli udfolder sig i menupakkerne. Menuerne skal bestilles senest en dag i forvejen, men til gengæld er de til en ganske pæn kuvertpris på 100-200 kroner alt efter indholdet, der kan bestå af alt fra tzatziki til tiramisu. Er du kun ude efter pizza, er det dog ikke menuerne, du skal gå efter. Heldigvis tilbyder Amores Deli et stort udvalg af pizzaer til mellem 69 og 109 kroner. Tip: Menuerne kan i visse tilfælde bringes ud til dig uden ekstra betaling.