Tips: Nem mad til den travle hverdag

Sponsoreret indhold

Vil du gerne spare tiden i køkkenet efter en lang dag med arbejde, hentning af børn, fritidsaktiviteter og meget andet? Så får du her serveret nogle gode bud på nem aftensmad, så du ikke skal stå timevis med gryder og pander.

Måltidskasser

Med måltidskasser får du leveret ingredienserne til dine retter lige til din hoveddør. På den måde behøver du ikke at handle ind, og det tager kort tid at være klar til at servere aftensmaden. Der er forskellige leverandører på markedet, og nogle tilbyder endda, at du kan tilpasse madplanen, hvis noget ikke falder i jeres smag, eller der skal være til færre personer end normalt. Se det forskellige udvalg, og klik her, hvis du vil læse mere om måltidskasser.

Meal prep

Meal prep er en måde at begrænse dagene, du står at lave mad. På en eller flere bestemte ugedage planlægger og laver du retter til flere efterfølgende dage og pakker dem ned, så de hurtigt kan tages frem hver dag. Du kan f.eks. få fat på vaccumpakkede bøtter.

Her skal du dog være opmærksom på, at nogle retter egner sig til at holde sig i køleskabet, mens andre har bedre af at komme i fryseren – og det kan komme an på, hvor mange dage, du laver til.

Rester

Når du laver aftensmad, kan du også lave dobbeltportion, så du har til dagen efter. Nogle retter nydes nemlig også godt kold eller kan blive varmet op, så du hurtigt har aftensmad. Det kan f.eks. være, at du lige har lavet en flæskesteg, men du kun kan komme igennem halvdelen af den, så kan den hurtigt blive lavet om til en flæskestegsburger, komme på rugbrød, eller du kan bare stå for tilbehøret som f.eks. brasede kartofler til.

Take-away

Der er mange restauranter og caféer, som tilbyder mad ud af huset. Det kan f.eks. være, du en aften trænger til, at pizzamanden banker på, eller der kommer en ret fra din yndlingsrestaurant. Nogle steder kan du bestille take-away ved at ringe ind, mens andre steder kan du klare det hele online – og betale samtidig for aftensmaden. Det er ikke alle steder, som bringer ud, hvorfor det nogle gange kan være nødvendigt at skulle tage et smut forbi for at få maden med hjem.

Vær opmærksom på, at der kan være varieret leveringstid. Nogle steder giver de et tidsestimat på, hvornår de regner med, de kommer forbi med din mad.