Foto: Burger Anarchy Odense.

5 steder med takeaway for gourmetelskere i Odense

GUIDE: Gourmet behøver ikke altid betyde hvide duge og sølvbestik. Her får du fem steder i Odense, der byder på takeaway til gourmetelskeren.

En bid af Italien
La Piazetta, Vindegade 88, 5000 Odense C

Hos Carlo og Alberto på La Piazetta i Vindegade er der fuld smæk på de italienske gloser – og det med god grund! Her blander gloserne sig nemlig med den aromatiske duft af friskbagte pizzaer i intime lokaler, ligesom de sparsomme hyldemeter bugner af italienske specialiteter. Opskrifterne er originale italienske og i traditionel stil, hvor råvarerne er få og af høj kvalitet. Prøv for eksempel den mundrette pizza al prosciutto cotto tartufato e ciarciofini, en pizza med tomat, italiensk kogt skinke med trøfler, artiskokker, mozzarella og ekstra jomfruolivenolie. Eller, hvis du er mere til pasta, en omgang ravioloni ai funghi porcini: Friske pastapuder fyldt med svampe og serveret med hjemmelavet ragout. Ja tak, siger vi bare!

Japansk sushi og wok
Niro, Faaborgvej 10, 5250 Odense SV

Niro Sushi – Ægte og frisklavede sushiretter samt velsmagende wokkreationer. Træd ind i den fortryllende atmosfære og imødekommende stemning hos Niro Sushi! Vi vil varmt anbefale en oplevelse på denne restaurant eller en herlig omgang takeout, som de endda leverer uden ekstra omkostninger. Du kan naturligvis vælge imellem de klassiske sushityper som uramaki, hosomaki, kaburimaki, futomaki og nigiri. Men restauranten byder også på fortryllende japanske nudelretter og Poke Bowls – perfekte til frokost eller en nem aftensmad. Så tøv ikke, og forkæl dine smagsløg hos Niro Sushi – en uforglemmelig kulinarisk oplevelse venter på dig!

Den traditionelle, danske frokost
Den Gamle Kro, Overgade 23, 5000 Odense C

Hos Den Gamle Kro i byens gamle kvarter nær H. C. Andersens barndomshjem kan du hver dag mellem klokken 12 og 16 få et par flade håndmadder. Her er der ikke tale om øretæver, men i stedet klassisk, dansk smørrebrød to go – og der er vel at mærke intet fladt over smagene! Du kan enten telefonere din bestilling ind eller vente i de sjælfulde omgivelser i den gamle kro, mens dit smørrebrød bliver smurt. Du kan både vælge imellem kolde smørrebrød, eksempelvis med færøsk koldrøget laks eller med kroens egen hjemmerørte tatar, eller du kan vælge de lune smørrebrød, eksempelvis med stegt fiskefilet eller svinemørbrad. En ting er i hvert fald sikkert uanset hvad du vælger, og det er at du får stillet sulten med et sindssygt lækkert stykke smørrebrød (eller flere).

Vietnamesisk streetfood som mor lavede det
Me – Mother’s Street Food, Vestergade 1, 5000 Odense C

Det er vietnamesisk, autentisk streetfood, der er på menuen hos Mẹ, som meget passende er det vietnamesiske ord for ”mor.” Her kan du komme på en smagfuld rejse til Vietnam med stedets friske råvarer, aromatiske krydderurter, syltede grøntsager og pikante saucer til marineret kød – og så endda lige midt i hjertet af Odense! Hvad siger du for eksempel til en bánh mì, den vietnamesiske sandwich, der kombinerer sprød fransk baguette med eksempelvis barbecuemarineret svinekød, koriander, syltede grøntsager og frisk chili? Eller måske en fyldig og intens pho, den traditionelle nudelsuppe, som Mẹ lader simre i mindst otte timer, og som bliver serveret med masser af friske grøntsager, hjemmelavede kødboller og tyndskåret oksefilet?

Det bedste fra Thailand
Wokshop, Jernbanegade 14, 5000 Odense C

Wokshop disker op med en takeaway af højeste kaliber. Hos Wokshop får du de lækreste retter fra det asiatiske køkken, som altså virkelig får dig til at drømme dig en tur til Thailand. Wokshop laver både små delevenlige forretter såsom forårsruller, chicken satay sticks og dybstegte tofuspyd, og så laver de større retter som curries, supper, salater stegte nudler og wokretter. De større retter er også oplagt at dele, hvis man vil prøve lidt forskelligt – og det kan vi altså anbefale. Til en lækker gourmetpræget takeaway bør der  selvfølgelig også høre en god dessert med, og her skuffer Wokshop heller ikke: De har nemlig 7 forskellige asiatisk inspirerede desserter, og vi har svært ved at vælge, hvilken der lyder lækrest.