Foto: Chicken Shack.

GUIDE: Er du tung i hovedet og øm i kroppen? Frygt ej! Vi giver dig her seks lækre steder i Odense, som sender maden direkte hjem til dig.

Det vietnamesiske gadekøkken
Me – Mother’s Street Food, Vestergade 1, 5000 Odense C

Drømmer du om mad foran fjernsynet, men vil helst ikke gå på kompromis med kvaliteten? Så er det måske en god idé at bestille mad hjem fra Me – Mother’s Street Food. Her får du asiatisk mad i topklasse, hvor der er kræset for detaljen og den gode smag. Det er noget, vi kan lide! Hos Me – Mother’s Street Food kan du for eksempel få en velsmagende Báhn mì, der er en vietnamesisk sandwich med enten grillet barbecue-marineret svinekød, vietnamesiske kødboller eller hjemmelavet ribbensteg. Er du til en vegetarudgave, kan du også få det – og uanset hvad du vælger, skal du kun smide 60 kroner. Lækkert! Du kan også prøve kræfter med Báhn xeo, der er sprøde vietnamesiske pandekager med fyld, som inklusiv en vietnamesisk råkostsalat og en slowjuice kan blive din for 115 kroner. Og føler du, at du har nået dit Coca Cola-max, så byder Me på en masse lækre juices, for eksempel med ingefær – det har vi hørt, skulle være godt mod tømmermænd!

Amerikansk klassiker med et twist
Burger Anarchy, Gravene 2a, 5000 Odense C

Hvis vi siger saftig burger, sprøde fritter og en kold cola til at kurere tømmermændene? Så tænker vi, at du råber JA – og mon ikke en menu fra byens bedste burgersted er det helt rigtige bud? Burger Anarchy laver nemlig virkelig velsmagende burgere med fokus på velsmag og gode råvarer, og du kan frit vælge, om den for eksempel skal være med fynsk oksekød, vildsvin eller lam, og om dine pommes fritter skal være chunky eller skinny. Burger Anarchy går dog også op i, at en burger ikke bare er en burger: Vælger du en variant med oksekød, serveres den for eksempel med chili-mayo, chunky salsa, avocado-fritter, modnet cheddar cheese-sauce og hjertesalat til en pris på 110 kroner. Her får du altså tømmermænds-takeaway af den stærkeste kaliber! Du kan også sætte tænderne i en burger med æble og blå ost eller en med kirsebær-løgkompot og foie gras. En god amerikansk klassiker i gourmet-stil! Vi siger klart haps!

En bid af Italien
Mamma’s Pizzeria, Hjallesevej 28, 5000 Odense C

Er der ikke andet, du i din tømmermandstilstand drømmer om end at sætte tænderne i en lækker, sprød pizza? Og må det meget gerne være lidt mere spændende end frysepizzaen fra Netto? Så kunne Mamma’s Pizzeria være stedet for dig! Her er der fokus på den rustikke pizza med knasende sprød bund og traditionel, italiensk kvalitet – og så blev pizzaerne herfra desuden kåret til byens bedste pizza på Smag Odense sidste år! Har du brug for noget brændende varmt til at kurere tømmermændene, så er Pizza Hot med oksekød, pepperoni, jalapeños og ananas et stærkt bud – eller hvad med en Pizza Vitello med tynde skiver kalvefilet, ægte parmesan i flager og frisk basilikum? Mums! Mamma’s Pizzeria har generelt et stort udvalg, og priserne ligger alle i den budgetvenlige ende til enten 79 eller 89 kroner for en pizza – eller for en pastaret, hvis du er mere til dét.  Det er lige før, tømmermændene går væk bare ved tanken om italiensk!

Det’ chickenlicious
Chicken Shack, Åløkke Allé 40, 5000 Odense C

Er du tosset med idéen om smagen af kylling, når du skal drukne dine tømmermænds-sorger? Så kan vi, og folkene bag Chicken Shack, godt forstå dig! Hos kyllingejointen er der nemlig altid en god gang kylling klar til dig. Du kan både få en hel, en halv eller vælge mellem tre forskellige spydstegte grillkylling-menuer, og en halv spydstegt grillkylling med sodavand og pommes frites koster for eksempel 89 kroner. Du kan også sætte tænderne i tre forskellige slags kyllingeburgere til 59 kroner stykket, og derudover kan du få en såkaldt snack box med enten hotwings, nuggets, chicken sticks, mozzarella sticks eller chili cheese tops. Dét kan da om noget få det tømmermændsramte mundvand til at flyde! En snack box består enten af 4, 8 eller 12 stykker og koster henholdsvis 25, 45 og 55 kroner – det er da lige til at klare, selvom natten har været dyr!

Tømmermænd på luksus-manér
Restaurant Umashi, Vestergade 92, 5000 Odense C

Der er ingen, der siger, at det behøver være forfærdeligt at have tømmermænd. Hvad med i stedet at forkæle dig selv, nu hvor du alligevel ligger hjemme foran tv’et? Hvis du bestiller din takeaway fra sushirestauranten Umashi, er du i hvert fald sikret et tømmermændsmåltid med manér. Du kan blandt andet vælge mellem et kæmpe udvalg af maki-ruller: Vi foreslår eksempelvis otte stykker Kaburimaki, ruller med topping, til 119 kroner, eller otte stykker inside out-ruller, Uramaki, til 89 kroner. Ja tak! Hvis I er flere, der spiser sammen, bliver udvalget kun større: Deler du sofaen med én ekstra person, kan I sammen prøve en Umashi Classic, der består af 20 stykker forskellig sushi til 239 kroner, og er I fire tømmermandsramte sjæle samlet, kan I kaste jer over den ultimative Umashi Thug Life med 82 stykker sushi til 829 kroner. Man skal jo forkæle sig selv, når man har tømmermænd, ikke? Vi synes i hvert fald, du har fortjent det!

Tag caféen med hjem
Café Mauritz, Skibhusvej 96, 5000 Odense C

Vil du egentlig allerhelst på café, når tømmermændene rammer, men tillader din hårdtprøvede krop det ikke? Så har vi løsningen! Hos Café Mauritz får du nemlig cafémaden bragt lige hjem til døren, og det bliver nok svært for dig at vælge, hvad du skal have, for caféen har lidt af det hele. Hvad med for eksempel en Pub Burger med hakket oksekød, cheddar-ost, bacon, spejlæg, tomat, rucola, salat, drueagurk, syltede rødløg, ketchup, HP-sauce og hjemmelavet picklemayonnaise – og med valgfri tilbehør og drikkelse til 129 kroner i alt? Vi kan også anbefale en sandwich med friskstegt ribbensteg og sprøde svær til 119 kroner eller den klassiske nachos med kylling, der har tendens til at være ekstra indbydende, når tømmermændene melder sin ankomst. Til måltidet kan du samtidig nyde godt af jalapeño poppers, hot wings, rodfrugt-chips, løgringe, chili cheese tops, kyllingenuggets, mozzarellasticks eller en omgang fritter. Mums, siger vi bare!