Vi giver dig her en guide over det, du kan sætte tænderne i til årets SPIS! Odense Food Festival.
Har du smagt insekter? Eller hvad med østers med vilde urter? Programmet for årets SPIS! Odense Food Festival blomstrer med både smagsløgsudfordrende og mundvandsfremkaldende aktiviteter. En del arrangementer er allerede udsolgt, men frygt ej – vi giver dig her et overblik over alt det, du stadig kan nå at blive en del af.
Det sanselige
Start dagen med at varme dine sanser op, så du er i topform til resten af festivalprogrammet. Lørdag den 16. september fra 10 til 13.45 afholder Smag For Livet en række events, der alle hjælper dig med at skærpe dine sanser. Prøv for eksempel “Smagsskattejagt,” hvor du skal smage dig gennem madmarkedet på Flakhaven, eller “Duftmemory“, hvor du spiller vendespil, som du kender det – blot med dufte i stedet.
Det eksotiske
Nu har du muligheden for at blive en ægte street food-chef, når den vietnamesiske food-truck Le Trâng parkerer på madmarkedet lørdag den 16. september klokken 12 til 13.30 og lærer dig at lave de perfekte rispapir-ruller! Det koster 55 kroner at være med, og så lærer du de skarpeste teknikker – og får endda opskriften på den vietnamesiske dyppelse Nouc Mam med hjem! Skal det være endnu mere eksotisk, kan du være med, når Bugging Denmark samme dag serverer spiselige insekter fra klokken 17 til 18! Få indsigt i fremtidens proteinrige spise til et foredrag med stifteren af Danmarks første urbane insektfarm Jakob Lewin Rukov, og smag selv på tilberedte insekter, mens du lytter.
Det vilde
Smag på den fynske natur, når Restaurant Resume fra Svendborg serverer snacks med vildtplukkede strandurter. Det foregår lørdag den 16. september fra klokken 15.30 til 16.30 på madmarkedet, og for 95 kroner kan du få fingrene i de lækre snacks, der består af østers med forkullet porre og en mayonaise lavet på hør. Billetten kan købes her. Vil du hellere selv lave maden, kan du troppe op hos Halmhuset på Østre Plads søndag den 17. september klokken 10 til 14, hvor du kan prøve kræfter med at tilberede signalkrebs og strandsalat over levende ild. Her koster det 100 kroner at være med, og du køber din billet her.
Det traditionelle
Er du mere til et godt, gedigent måltid, så sørger SPIS! Odense Food Festival også for, at der er noget for dig. Sæt dig for eksempel til bords, når Byens Køkken inviterer til langbordsmiddag torsdag den 14. september fra 17.30 til 19.30 i lokalerne på Teknikvej 4 i Odense Syd. Her bliver maden, der er tilberedt med alt godt fra den fynske køkkenhave, serveret på fade, som du og dine medspisende selv rækker rundt til hinanden – mere nede på jorden og hyggeligt bliver det næppe. For 150 kroner kan du spise med, og så får du også dessert og kaffe efter maden. Billetten kan købes her. Vil du hellere udforske byens gourmetrestauranter, kan du med SPIS! UDE nyde godt af gourmetmenuer til en god pris. Besøg for eksempel mmoks, hvor du kan få hele fire retter for kun 300 kroner. Du kan læse om de enkelte restauranter og deres menuer her.
Det med ost
Vi elsker at spise ost – men hvordan laver man det egentlig? Torsdag den 14. september fra klokken 16.30 til 21.30 har du en eksklusiv mulighed for at debutere som mejerist, når én af Fyns mejerister guider dig gennem processerne, mens du laver din egen ost i Kold Colleges mejeri i Odense Syd. Det koster 975 kroner at være med, og du kan købe din billet her. Vil du hellere nyde en ost uden selv at have haft fingrene i vallen, kan du være med tirsdag den 12. september, når Rasmus Holmgård fra mejerisamarbejdet Ost & Ko gør dig klogere på tidens ostetrends, samt hvilke typer af dansk ost der findes. Foredraget finder sted i restaurant mmoks‘ selskabslokaler, og du vil under foredraget få serveret seks forskellige oste, du kan sammensætte med udvalgte drikkevarer. Vil du sikre dig én af de 50 pladser, kan du købe din billet til 375 kroner her.
Det aktive
Skulle det være noget med en løbetur til at forbrænde al den energi, du i løbet af festivalen har sparet op? Så kan du møde op til Løb og picnic onsdag den 13. september klokken 16.30 ved Ishuset ved Skovsøen, hvor Odense Running Crew tager dig ud at løbe enten fem eller 10 kilometer i det smukke skovområde. Bagefter vil der være en sandwich og en dessert fra Druen & Bønnen, som du vil kunne nyde med god samvittighed. Du kan løbe og spise med for 160 kroner, og billetten køber du her. Vil du hellere have mere mad og mindre motion, kan du tage med på Restaurantcrawl fredag den 15. september fra 17 til 22, hvor du over en aften spiser tre retter fordelt på flere restauranter. Det koster 495 kroner, hvis du vil være med på crawlen, som du kan læse mere om her. Billetten købes her.
Det våde
Vi kommer ikke uden om vin og øl, når der er festival. Er du mest til den alkoholdige druemost, kan du tage til ned til havnen i Ernst og Youngs lokaler, hvor festivalen i samarbejde med Vinoble Odense har sørget for, at 11 forskellige vinleverandører stiller op med i alt 120 forskellige vine fra hele verdenen til årets vinfestival. For 225 kroner kan du købe din billet og smage dem alle – men vi anbefaler dog, at du måske nøjes med et mindre udvalg! Er du ekstra skarp til det med vin, kan du konkurrere med ligesindede om at være den bedste til at smage i Fyns største vinsmagningskonkurrence. Du smager seks vine, og går du videre til næste runde, smager du yderligere seks – og vinder du det hele, har du sikret dig et års forbrug af vin. Det koster 295 kroner at deltage, og billetten kan du skaffe her. Skal der humle og kulsyre til, før du er interesseret, kan du tage med, når Bryggeriet Flakhaven inviterer dig ned i brygkælderen lørdag den 16. september fra klokken 9 til 12 og giver dig et indblik i bryggeriets ølproduktion. Udover øl får du serveret både morgenmad, kaffe og frokost, og du kan være med for 435 kroner. Billetten købes her.
Det søde
Til sidst må vi ikke glemme den store Brunsvigerkonkurrence, der bliver afholdt lørdag den 16. september fra klokken 10 til 12 i Odenses Rådhus’ festsal. Alle deltagere til konkurrencen er fundet, men heldigvis er der plads til masser af tilskuere – og masser af smagsprøver! Årets dommerpanel er den tidligere P3-vært og nuværende vært for Eurosport Signe Vadgaard, Pistoria-bageren Eddie Månsson og politiker Trine Bramsen, mens værten for det hele er Erik Ingemann fra P4-Fyn.
Rigtig god festival! 🙂