Foto: Pixabay.

6 fremragende cocktailsteder i Odense

GUIDE: Skal du nyde en iskold cocktail på en af Odenses hyggelige barer? Vi guider dig til 6 steder med fremragende cocktails i Odense.

Den ambitiøse
Mash, Vestergade 11, Odense C.

Mash er kendt for at servere perfekt kvalitetskød, men ikke nok med det, svinger stedet også kvalitetscocktails ud over bardisken. Med deres restauranter i Danmark og udlandet har Mash skabt deres helt eget univers, som du måske mest af alt forbinder med kvalitet. Mash har et fremragende barkort, hvor du finder kendinger som Espresso Martini samt Amaretto Sour, og derudover er der et hav af andre cocktails med et helt særligt Mash-twist. Blandt andet Mash Margarita med eukalyptus, eller en klassisk Mash Signature Old Fashioned, som de selv beskriver som ”the best Old Fashioned you can get”. Hos Mash er de yderst professionelle med et veluddannet personale. Når du træder indenfor, bliver omverdenen lukket ude, og der er afdæmpet lys, rød møblering og frit udsyn til de store vinrum, som kan ses gennem de store glaspartier.

Kvalitetsdrinks
Bijou, Jernbanegade 3, 1 sal 5000 Odense C.

Hos Bijou er kun det bedste godt nok, når det kommer til cocktails. De imponerer deres gæster ved at tilbyde et varieret udvalg, der omfatter klassiske favoritter samt deres egen unikke skabelse af drinks. Menuen hos Bijou er konstant i bevægelse, idet den tilpasses årstidernes skiften, hvilket sikrer, at der altid er spændende og velsmagende overraskelser i vente. Barchef André Højgaard, der er kendt for sin kreativitet, er ofte den kreative hjerne bag de innovative drikkevarer og er også ansvarlig for den daglige drift af baren.

Cocktails på japansk manér
Goma, Kongensgade 66-68, Odense C.

Og nu skal vi til Japan – i hvert fald Odenses svar på Japan. Goma serverer mad i særklasse efter ægte Kaiseki-stil, som består af små velsmagende retter. Og gør dig selv den tjeneste at vælge omakase, som betyder, at kokken har frie tøjler til at servere, hvad han ønsker. Bemærk dog, at stedet med glæde tager forbehold for ting, du ikke kan lide eller tåle. Nå, nok om maden. Goma serverer nemlig også lækre cocktails. Restauranten har mere end 40 forskellige slags gin, som de meget gerne fortæller dig om. Der tilbydes alt fra den helt klassiske Hendric’s med agurk til Negroni med Aperol og mange mange flere. Der serveres også en Japansk Orkidé, der består af vodka, peach, lychee frugt og sake, som er en japansk vin lavet på ris. Her er du mere end velkommen til både at spise mad eller drikke en hurtig cocktail, og som de selv siger, er det jo bare en cocktail, som ligesom så mange andre ting i livet, ikke skal tages alt for seriøst.

Den nyåbnede og hippe
Sølle, Nedergade 18, Odense C

Du tænker måske at Sølle da ikke er nyåbnet, og det har du også helt ret i. Men Sølle, der tidligere langede lækkert bagværk over disken, ændrede for to måneder siden kurs og koncept, og genåbnede som bar og spiseri. Selvom du stadig kan bestille deres lækre surdejsbrød, er det ikke længere bagværket der er i fokus, nu er det i stedet deleretter og lækre cocktails og drikkevarer. Sølles cocktailkort rummer tre forskellige cocktails: en espresso-martini med hjemmelavet kaffelikør og på egen kaffe, en pink pisco, som er en sour på pisco, limesaft, sukker og grapesaft, og sidst men ikke mindst, deres sølle-saft, som er en ginbaseret cocktail med passionsfrugt, grape, lime og et twist af gurkemeje og ingefær. Foruden de lækre cocktails kan man også drikke udvalgte vine (rød, hvid, rose og orange) og forskellige typer øl. Sølle har fokus på at være et socialt samlingspunkt og du bliver mødt af et godt værtskab og en autentisk atmosfære, når du træder ind af døren. Skal du stille sulten, har de også deleretter på menuen.

Burgers & Cocktails
Molotov, Gråbrødre Plads 4, ST, TV, Odense C.

Molotov er en af Odenses nyere burgerbarer. Et småt, intimt sted med masser af personlighed og perfekt beliggende i centrum af Odense. Når du træder indenfor, vil du blive mødt af høj musik og nedtonet lys. Her køres der med et enkelt koncept – burgere og cocktails. I deres bar ses et stort udvalg af spiritusflasker, der er klar til at blive brugt til din cocktail. Molotov er indrettet med rustikke borde og rå metalstole, mens baren er lavet af fliser. I baren hænger et stort neonskilt med deres navn, Molotov, og så har de været fantastisk kreative til at bruge en Coca-Cola automat, som en dør ned til deres kælder. Alt dette giver en rå stemning, præget af mange sjove detaljer, hvor det er rart og hyggeligt af være. Udvalget af cocktails er bredt, du får blandt andet Whiskey Sour, Bramle, White Russian samt Mojito, som fås med både passion og ginger. Derudover Dark´n´Stormy og deres helt egen ”The Heff”, som består af gin, passion, lime og sukker. Molotov er helt nede på jorden, og det er først til mølle-princippet, hvilket betyder, at du ikke har mulighed for at reservere bord.

Den rare
Bar Rar, Dronningensgade 2b, Odense C.

Når du træder ned ad trapperne til Bar Rars intime lokale, møder du en helt uformel og en nede-på-jorden-stemning. Lyset er dæmpet, og ruderne dækket til, så der intet lys kommer ind. Her er der lagt op til hygge, hvor samtalen er i fokus – eller der er mulighed for en aften i festens tegn. Her er der særligt en drink, som de i høj grad er kendt for, nemlig zombien. Hos Bar Rar bliver den serveret i en bowle, og ikke bare et glas, som du måske et vant til. Det betyder, at det er en delevenlig drink, og du skal ikke være nervøs for, at du ikke får nok – der er rigeligt. Der er her taget forbehold for, at det er stærke sager, og stedet serverer af selv samme grund kun to per person. Du kan også nyde en klassisk Pina Colada eller en Dark´n´Stormy. Du kan være helt sikker på at få serveret en vildt lækker cocktail.  Hvis du er til uformel stemning og house musik, så tag en smut forbi Bar Rar og nyd en dejlig cocktail i både hyggelige og festlige omgivelser.