Foto: Ida Grøndahl Westh

20 forskellige øl på fad: Bootleggers giver dig altid en ny øloplevelse

En af de nyeste barer i Odense, der serverer øl, er Bootleggers. Ølbaren slog dørene op i starten af maj, og lige siden har Bootleggers haft succes med sit koncept. Bootleggers i Odense er den første af kædens barer udenfor Sjælland, hvor der i forvejen ligger fem ølbarer i hovedstadsområdet.

Smag Odense har besøgt den nye ølbar i Odense, og herunder kan du få svar på, hvorfor Bootleggers skiller sig ud fra de allerede eksisterende ølbarer i Odense.

Inden en god dag med ølsmagning skal der lægges en solid bund. Hvorfor ikke starte dagen med en lækker vælg selv brunch hos Café Kræz lige om hjørnet?

Foto: Ida Grøndahl Westh

20 forskellige øl på fad – med jævnlig udskiftning

Det helt særlige ved Bootleggers er det store udvalg af øl på fad. Der er altid 20 forskellige slags fadøl, og det betyder, at der er noget for enhver smag. Smagsoplevelser er nemlig meget forskellige, og derfor skal der være noget, som alle kan lide. Det fortæller barchef Mikkel Nielsen.

Bootleggers serverer både lette, frugtige øl, klassiske pilsnere, smagfulde IPA’er og mørke stouts. Både med høje og lave procenter. Det sikrer, at der er noget for alle at drikke. Både hvis du er helt vild med øl, men også hvis du ikke er den største øldrikker. Det store udvalg betyder også, at ølbaren er et slaraffenland for folk, der elsker at nørde øl og smage noget, som man ikke kan få alle steder. Men hvis du slet ikke drikker øl, skal du dog ikke holde dig væk fra Bootleggers, for baren serverer også lækre klassiske cocktails.

Noget af det, som Bootleggers bryster sig af, er den jævnlige udskiftning i øllene. 15 ud af 20 øl, hvilket svarer til 75%, udskiftes, når fustagen er tom. For det er vigtigt at kunne give gæsterne en ny ølopvelse, hver gang de kommer forbi, medmindre de lægger vejen forbi hver dag, griner Mikkel Nielsen.

Foto: Ida Grøndahl Westh

Hold dig opdateret om Bootleggers menukort på telefonen

Bootleggers har endnu ikke nogen hjemmeside, men du kan følge med på de sociale medier Facebook og Instagram. Og så slår Mikkel Nielsen et slag for appen “Untappd”, hvor du kan holde dig opdateret på Bootleggers menukort og se, hvilke øl der er på fad netop nu. Du skal bare søge på barens navn, og så dukker den op i appen.

Her kan du indstille, at du vil have en notifikation, når øllene udskiftes. Så hvis du har en favoritøl, kan du altid nå at komme forbi og drikke en sidste tår, inden den udskiftes. Der er nemlig ikke til at vide, hvornår netop den øl kommer tilbage – eller om den overhovedet gør det. Samtidig kan du rate de forskellige øl efter din smag og se, hvad den samlede score for øllen er.

Foto: Ida Grøndahl Westh

Happy hour, gratis popcorn og al slags sport

Som om det overdådige udvalg af specielle fadøl ikke er nok, så tilbyder Bootleggers også flere tiltrækkende ting. For det første kan du nyde godt af happy hour hver dag. Det betyder, at du kan bestille øl nummer tre, en citrus IPA, til 50 kr. og øl nummer fem og ti, husets lager og en hvedeøl, til 40 kr. Bootleggers tilbyder happy hour hver dag indtil kl. 19.

Derudover har ølbaren sin egen popcornmaskine, som producerer lækre, varme og gratis (!) popcorn hver dag indtil kl. 22 til alle gæster. Mums!

Kombiner varme popcorn og kolde øl med sport. Bootleggers viser også sport i hele åbningstiden. Og du kan få lov til at se lige netop den sport, du kunne tænke dig. Du skal bare spørge om det. I kælderen kan du få lov til at se sport med lyd på, og i stueetagen kan du nyde din yndlingssport med lækker musik i baggrunden.

Foto: Ida Grøndahl Westh

Vil du smage lidt af hvert? Køb et ølbræt

Er der noget bedre, end når man kan vælge og smage lidt af hvert? Det synes vi ikke! Og det tager Bootleggers også højde for. De serverer nemlig ølbræt, så du kan vælge lige netop de øl, du gerne vil smage. Og endda til billige penge. For kun 90 kr. kan du vælge fire forskellige fadøl fra nummer et til nummer elleve på øltavlen.

Hvis du er i tvivl om, hvad du bedst kan lide og har lyst til at drikke, er der råd for det. Hver gang du bestiller noget i baren, har du mulighed for at smage to forskellige slags øl. Selvfølgelig står det venlige personale også klar til at vejlede dig og svare på alle dine spørgsmål, som du skulle have til de forskellige slags øl. Det er dog vigtigt at huske, at alle smagsløg er forskellige, og den øl, som du kan lide, kan din sidemand nødvendigvis ikke lide.

Foto: Ida Grøndahl Westh

Hygge på stueetagen, i kælderen eller udenfor

Når man træder ind ad døren hos Bootleggers, mærker man med det samme den hyggelige og afslappende atmosfære. Baren er indrettet i træstil med varme farver og er udsmykket med grønne planter, gamle ølflasker og levende lys. Det gælder både på stueetagen, hvor man kan nyde synet af den store øltavle og planlægge næste øl, men også i kælderen, hvor du kan hygge dig i mere mørke rammer i de forskellige hyggekroge, hvor du og dit selskab kan sidde i fred.

Derudover skal det hyggelige udeområde også nævnes. Når solen skinner, og vejret er godt, er det oplagt at sætte sig ud på Gråbrødre Plads og nyde udsigten til klosterkirken, mens du skyller din øl ned. Når mørket begynder at falde på, vil hyggelige lyskæder holde mørket væk, og varmelamperne vil holde dig varm. Derfor kan du altid besøge Bootleggers i Odense – uanset vejret.

Foto: Ida Grøndahl Westh