Tour de Sushi: 3 seriøst gode sushi-steder i Odense

Annonce: Odense vælter sig i Sushi-restauranter – heldigvis! Men hvilken skal du vælge? Smag Odense giver dig en guide til 3 af de bedste steder, du kan spidde frisk fisk på pinde.

Sushi er Japans nationalret og luksus-takeaway, men hvilken sushi-biks skal du vælge, når du ikke magter indkøb, madlavning og opvask? Vi har kigget fisken dybt i øjnene og skrevet en guide over 3 geniale steder.

Bluefin Odense 
Bluefin ligger centralt i Klaregade, hvor jeg lader kokken vælge for mig. Jeg får nigiri, uramaki (inside out) og kaburimaki, som er inside out med fisk eller avocado på toppen. Jeg elsker sushis japanske ninja-navne. Især når de udtales skarpt!

Og skarphed er der masser af i sushien, som ligner, den er skåret med nyslebet samuraisværd. Kirurgisk præcist og anrettet med seriøs sans for detaljen. Enkelt og smukt!

Skarpt og gennemtænkt på Bluefin Odense

Ros til ris
Smagen fejler heller ikke noget, og risen er suveræn. Sushi betyder faktisk ’ris med eddike’ på japansk og er altafgørende i sushi.

Det ved Bluefin, som mixer ris med eddike, salt, sukker og tang og koger den helt perfekt. Det er næsten så godt, at de kunne lave en rulle KUN med ris!

Kokken Tu er oplært i Aarhus

Meeen den går nok ikke, og der er også masser af smag og friskhed i fisken og de øvrige ingredienser. Dog bliver jeg nok aldrig ægte vild med kreative ingredienser som æble og rå hvidløg i min sushi. Men måske jeg bare er kedelig.

Så er der mere spræl i min japanske melon-sodavand. Flasken ligner noget fra en pokémon-tegnefilm, og sodavanden er selvlysende neongrøn som radioaktivt affald fra samme filmunivers.

Jeg mindes ingen meloner med SÅ grønt frugtkød. Det er frygteligt, men alligevel dragende. Og det er altså bare sjovere end den ellers obligatoriske takeaway-cola. Jeg lapper tilfreds atomkraft-læsken i mig og videre til næste sushi-sted.

Bluefin Odense 
Klaregade 7

bar’sushi 
Næste stop på sushi-ruten er bar’sushi, der har serveret appetitlige fiskehapsere fra Læssøegade siden 2005. Som den første sushi-restaurant i byen.

Der er knald på i den classy restaurant med åbent køkken. Bordene er reserverede. Det tegner godt.

3 sushi-kokke på række hos bar’sushi

Søren Gordon er manden bag, og med 13 års erfaring og træning fra Sushi Chef Institute i L.A. har jeg ingen kvaler ved at lade ham sammensætte menuen.

Jeg får en lokal øl krydret med ingefær og bar’sushis egen wasabi. Et sjovt tiltag, der viser, at de tør at tænke kreativt. Den kraftige smag giver dog først mening i samspil med maden.

Suveræne startere
Mine startere er laksetatar med blandt andet mango (der knækker laksefedmen fint), purløg, ponzu citrus-sojasauce samt store ørredrogn, der eksploderer af saft, når de popper i munden. Pivfrækt.

Jeg får også saftige rejer i knasende tempura med hjemmelavet chili-mayo, der giver mig et tilpas los i smagsløgene.

Og endelig hvid kingfish med sojapeanuts, sukkerærter, peberrod og sesamsojasauce. Fisken har et kødfuldt bid og umami alla oksekød. Vild start!

Forrygende laksetatar, tempura-rejer og kingfish

Herefter følger et udvalg af nigiri, uramaki (med fisk eller avocado på toppen) og store friterede maki-ruller (futomaki).

Alt står snorlige og diskret uden at blive kedeligt. Pynten er velovervejet og ser ikke kun godt ud, men føjer til smagen. Igen er jeg glad for ørredrognen, der bare kan mere end de små, farvede tobikorogn, man oftest møder.

Overordnet sindssygt godt arbejde, selvom det bar’ er sushi.

(artiklen fortsætter under billedet)

Enkel anretning og lokal øl med ingefær og wasabi fra bar’sushi

bar’sushi
Læssøegade 1

Insu Sushi
Hvor enkelthed kendetegner både Bluefin Odense og bar’sushi, er der anderledes smæk for skillingen på Insu Sushi på Hjallesevej. Et udpræget takeaway-sted, som er populært vidt og bredt i byen.

Også her får jeg sushi efter kokkens valg. Rommel har bandana på og tusser op ad begge arme. Og han har lavet sushi i 34 år. 34! ”Making sushi is all I know”, siger han med alvorlig mine. Jeg er tryg. Især efter jeg får lokket et lille smil frem på hans læber.

(artiklen fortsætter under billedet)

34 års erfaring folder sig ud på Insu Sushi

Tømmermænds-sushi!
Jeg får 16 velvoksne stykker med overflod af forskellige spirer, urter og udelukkende hjemmelavede dressinger, som fungerer fint og gør sojaen overflødig.

”You cannot trust factory sauces so I make them all myself. Every day”, siger Rommel, hvis smil breder sig. Han er tilfreds.

Pynt pynt pynt!

Det samme er jeg, og man får virkelig noget for pengene hos Insu. Hvis man skulle spise sushi på tømmermænd, ville de her højtbelagte, velsnaskede varianter være et godt bud.

Så mange teksturer, smage og farver og meget veltilberedte ruller, da jeg først får gravet mig frem til selve sushien. Fisken dufter af hav – ikke af havn, og de let søde ris er perfekt tilberedte og har den rette fasthed. Godt gået.

Jeg er stopmæt og kan ellers normalt godt spise mere end 16 stykker. Men ikke her! Måske fordi jeg også lige fik en omgang hjemmelavede forårsruller til forret..

Insu Sushi
Hjallesevej 12

Hvad der er bedst, afhænger af, om man er til den enkle, minimalistiske stil eller den gejlede sushi med speederen i bund. Uanset hvad, er der masser af gode sushi-steder i byen, der leverer frisk sushi direkte til din dør. Det er bare med at få bestilt!