Foto: Pixabay.

Sådan får du god mad i en travl hverdag

Artiklen er skrevet i samarbejde med retnemt.dk. Der vil forekomme sponsoreret indhold.

Annonce: I dag kender langt i fleste danskere til den travle hverdag, hvor det kan være svært at nå det hele. Aftensmaden kræver altid tid og overskud, men ofte bliver det bare det hurtige, der bliver valgt. Her kommer vi med gode tips til, hvordan du får mere overskud til madlavningen med simple tricks, så du kan bibeholde ønsket om spændende og varieret mad. 

Madplanen

Et rigtig godt værktøj til dig, der gerne vil have lidt mere tid til madlavningen i hverdagen, er en madplan. Her beslutter du dig for hele ugens menu, så du kender den i forvejen. På den måde kan du handle ind langt færre gange hver uge, da du præcis ved, hvad der skal stå på indkøbssedlen. Samtidig er det en mulighed for at få en varieret menu i løbet af ugen, da man ofte falder i de velkendte retter, hvis tiden er knap.

Der er meget hjælp og inspiration at hente. Du kan f.eks. kigge på https://www.retnemt.dk/madplan.htm, hvor du finder en lækker madplan, der passer perfekt til den travle hverdag. 

Måltid til døren

En anden løsning, som mange allerede benytter sig af, er de velkendte måltidskasser. Her slipper du selv for at bestemme menuen eller tage ud og handle. I stedet for modtager du hver uge en madkasse, hvori der er alle de råvarer, som du skal bruge. Dertil medfølger en række opskrifter, som du skal bruge i løbet af ugen. Dette er en måde, hvor du virkelig sparer tid, og så bliver du samtidig udfordret med nye og spændende retter, som måske bliver din nye favorit. 

Du kan nemt tage børnene med i køkkenet, og så har du ofte muligheden for at vælge mellem en lang række forskellige måltidskasser. 

Lad andre gøre tingene for dig

Hvis du har et økonomisk overskud, så kan du med fordel få hjælp udefra til rengøring og tøjvask. På den måde kan du slippe for de mere sure pligter i hverdagen og fokusere på meget mere af det, du gerne vil. Du kan også vælge at handle alle dine varer online. Efterhånden er der flere udbydere af denne service, og leveringen koster dig ikke særlig meget. Her får du leveret alle dine varer til døren, og du bestiller dem direkte fra din computer. Det er både nemt og hurtigt for dig, og så slipper du også for impulskøb i supermarkedet.