Mandag den 10. september klokken 18.30 til 21 kan du smage den italienske pinsa hos Arkaden Food Market.
Har du nået et punkt, hvor du føler, at du har smagt samtlige pizzaer i byen? Og trænger du til nye vinde på pizza-fronten? Så skal du spidse ører nu. Pinsame i Arkaden Food Market inviterer nemlig til en anderledes, italiensk spiseoplevelse, hvor du kan smage den ældgamle, romerske pinsa.
Til fællesspisningen kan du smage tre forskellige pinsaer, og indehaver af Pinsame, Gilberto Colangelo, vil samtidig fortælle lidt om den pizza-ligninde spise.
”Pinsaen er lettere end pizzaen, da dejen består af 80 procent vand. Så den er også bedre for fordøjelsen og har et lavere kulhydrat- og fedtindhold. Derudover skal pinsa-dejen hæve i mindst 24 timer, hvilket er noget længere end en traditionel pizzadej,” fortæller indehaveren.
Pinsa-pioner
Pinsame er det første sted i Danmark, hvor du kan prøve den originale pinsa, og i anledning af fællesspisningen har Pinsame sammensat tre forskellige pinsaer nøje udvalgt af Gilberto.
Du kan sætte tænderne i en traditionel Margherita med san marzano-tomater, mozzarella fior di latte og basilikum, en Patate e Panchetta med mozzarella, kartoffelpuré, italiensk bacon, rucola og rosmarin, samt en Speciale med semi-tørrede tomater, mozzarella, mortadella med pistacie, burrata-ost og basilikum.
Udover pinsa til sulten lokker Pinsame også med den italienske øl Angelo Poretti, en velbalanceret gylden pilsner, som også vil være at finde til fællesspisningen.
Prisen for en plads til pinsa-smagningen er 125 kroner, og billetten inkluderer tre pinsaer og en øl, sodavand eller et glas vin. Du kan læse mere om begivenheden her og købe billetter her.