Foto: Paradis is Odense.

Paradis Is i Odense lancerer vegansk is-variant af havre-drik

Nu er der godt nyt for alle veganske is-elskere. Paradis Is i Odense er klar med en ny is-variant, der er 100 procent vegansk.

Traditionelt set findes der to varianter af is. Der er sorbet, som bliver lavet af vand og frugt, og så er der flødeis, der typisk bliver lavet på en basis af mælk eller fløde. Førstnævnte er som regel altid vegansk, men det er flødeisen ikke – på grund af mælken.

Det har Paradis Is i Odense dog fundet en løsning på. I torsdags lancerede isforretningen en ny type flødeis, som er helt fri for animalske produkter. Her er mælken nemlig erstattet med en speciel havre-drik, som har samme effekt på isen.

“Vi har oplevet en stor efterspørgsel efter vegansk is. Der er eksempelvis mange i dag, som er laktoseintolerante, så derfor har vi i lang tid gerne villet lave den her is,” lyder det fra Simon Brandt, der er indehaver af de to Paradis Is-forretninger i Odense.

Svært at smage forskel

Den is, som forretningen introducerede den nye variant med, var blandt andet med peanutbutter, karamel og chokolade. Ingredienserne er dog alle veganske. Eksempelvis er karamellen uden mælk, selvom det typisk forholder sig omvendt.

Faktisk er det svært at smage forskel, fortæller Simon Brandt.

“Jeg har gjort et par kunder opmærksomme på, at isen de købte var vegansk, efter at de havde smagt den, og det havde de ikke opdaget,” siger han.

Lang tid undervejs

Det har taget halvandet år at lave den nye is, som er udviklet i samarbejde med en produktspecialist fra Paradis Is’-hovedkontor. Simon Brandt fortæller, at de i Odense fremover som minimum vil have en is-variant, der er lavet på den økologiske havre-drik.

“Vi laver jo isen frisk hver morgen, så nu skal vi lige se, hvor stor efterspørgslen er. Vi har dog fået en hel overvældende respons på de sociale medier, da vi postede nyheden med den nye type is,” fortæller Simon Brandt.

Paradis Is i Odense holder til ved henholdsvis Mageløs 1 i centrum og på Ørbækvej 75 i den sydøstlige del af byen.