Foto: Restaurant Pasfall.

Odense Blomsterfestival den 17. til 20. august byder på mange gastronomiske oplevelser.

Når Odense Blomsterfestival torsdag den 17. august slår dørene op for 18. gang, behøver du ikke at nøjes med kun at se på de smukke blomster – du kan også smage på botanikken!

På Gråbrøde Plads har Økologihaven for eksempel anlagt en krydderurteoase, og rundt i hele Odense vil der være små byhaver med spiselige planter. Det fortæller Henrietta Rasmussen, der er kvinden bag festivalen.

“Årets tema er ‘What a wonderful world’, og vi vil gerne minde folk om, at det altså er en fantastisk natur, vi lever i. Det vil vi blandt andet gøre ved at vise, at der faktisk er rigtigt mange planter, du kan spise,” oplyser Henrietta Rasmussen.

Gourmetroser og stjerneskud

Mange odenseanske restauranter har desuden taget festivalen til sig og tilbyder botanisk gastronomi til lejligheden. Du kan for eksempel besøge Bryggeriet Flakhaven, hvor du kan få en 2- eller 3-retters menu lavet med Gourmet Roser fra Roses Forever.

Og når du nu alligevel er hos bryggeriet, kan du i samme omgang blive klogere på øllets tilblivelse og historie, når brygmester Peter Schrøder fra klokken 11 til 15 til står klar til en snak.

Rækker appetitten ikke til en 2- eller 3-retters menu, kan du besøge Restaurant Pasfall, hvor du i festivalens anledning kan nyde et stjerneskud og et glas vin eller en øl for 225 kroner.

Picnic i en blomsteroase

Vil du hellere tage gastronomien med dig ud i en af Blomsterfestivalens mange blomsteroaser, kommer Druen & Bønnen dig til undsætning: Her kan du købe en picnickurv med mundvandsfremkaldende lækkerier til bare 169 kroner. Den kan du læse mere om her.

Er du interesseret i hele programmet for Odense Blomsterfestival, kan du finde mere information her. Festivalen varer fra den 17. til 20. august.

Rigtig god festival!