Foto: Pixabay.

Blogger Jeanette Hardis fra letsblogsomeshit.dk afslører her sine favorit-pommes frites i Odense.

De friturestegte kartoffelskiver er efterhånden en overset spise – men nu er det blevet tid til at give burgerens trofaste følgesvend lidt kærlighed! Til at hjælpe os har vi fået blogger Jeanette Hardis fra letsblogsomeshit.dk til at kaste lys over, hvor man får Odenses bedste fritter.

Det har ikke været nogen let opgave, vi har sat hende på, siger bloggeren.

“Jeg kan simpelthen ikke vælge ét sted i Odense, hvor byens bedste fritter findes. Det kan du ikke bede en fritte-entusiast som mig om,” siger hun – men giver til gengæld gerne tre bud på et sikkert fritte-hit.

Fritter i andefedt og de tynde af slagsen

Madboden Ducki Style i Storms Pakhus fritterer deres fritter i andefedt – og dét falder i Jeanette Hardis’ smag.

“Det lyder måske over the top, og det er det helt sikkert også, men for pokker de smager godt!” fortæller hun.

Den næste i rækken er Werners Grill, som Jeanette Hardis beskriver som en klassisk grillbar, der er gjort moderne og indbydende – uden lugten af transfedtsyrer.

“Deres fritter er af den mere klassiske størrelse, altså tynde, og det er jeg normalt ikke så meget for, men de smagte virkelig godt. Også helt natural,” udtaler hun.

De grove og rustikke

Jeanette Hardis slutter af med at nævne den ifølge hende rå og edgy burgerrestaurant Burger Anarchy.

Her kan man få flere slags pommes frites, men Jeanette Hardis har en favorit.

“Jeg er til deres grove og rustikke, som passer perfekt til deres burgere. Derinde kan man desuden få forskellig slags mayo til, hvilket altid er et hit,” forklarer hun.

Sprød udenpå og blød indeni

Og hvordan skal de helt perfekte fritter så smage, hvis det står til Jeanette Hardis?

“Jeg vægter ret højt, at mine fritter har en sprød, men ikke alt for crisp ydre, og en tilpas blød indre. Jeg foretrækker desuden mine fritter af en grovere natur, gerne tykke, og de må for guds skyld aldrig knase alt for meget,” fortæller hun.

“Derudover skal der være noget godt dyppelse til – og gerne meget af det! Jeg er en dobbelt-dypper, og der kan næsten ikke være for meget dyppelse. En lækker hvidløgs- eller chiliaioli kan for eksempel gøre det for mig,” udtaler hun.

Sommeren er forbi, og hverdagen er igen over os – men derfor skal der stadig være tid til kulinariske oplevelser. Vi har spurgt en række odenseanske bloggere om deres bud på Odenses bedste blandt en række kategorier.