Pixabay

Smag på hele verden: Så er der kulinarisk rejse med mad og vin i Odense

Onsdag den 12. september klokken 19 til 21.30 inviterer Arkaden Food Market på en kulinarisk jordomrejse med tilhørende vine.

Er du vild med mad fra de varme lande? Og er du vild med et godt glas vin? Så skal du med, når du Arkaden Food Market i samarbejde med SPIS! Odense Food Festival afholder Vin & Verden Rundt.

Her bliver du nemlig taget med på en rejse til fem forskellige lande, hvor du smager fem forskellige lokale retter. Du kommer heller ikke til at gå tørstig hjem fra arrangementet, da du til hver af retterne får serveret en tilhørende vin fundet og vurderet af vineksperter fra H.J. Hansen Vin.

Jorden rundt på 2,5 timer
Rejsen tager dig til Tyrkiet, hvor Otto’s Anatolian Food serverer autentiske kalvespyd og traditionel meze med bulgur og salat. Den tilhørende vin er her en Barberesco Castel Boglione fra Piemonte. Herfra går turen til Italien, hvor Pinsame serverer den ældgamle pizza-afart pinsa. Her kan du få en pinsa med for eksempel mozzarella, bresaola og friske tomater. Vinen, som du får serveret her, er den italienske Prosecco Era fra Veneto.

Herefter går turen over Atlanten til USA, hvor DL Fried Chicken serverer den klassiske, amerikanske dybtstegte kylling, men med danske råvarer og økologisk kylling samt salat og sauce. Drikken i dit vinglas er her en Côte des Roses Rosé fra 2017 fra Gérard Bertrand.

Mere mad i vente
Efter et stop i USA er der forhåbentlig stadig plads i maven, for her venter det brasilianske køkken, hvor Pastel Brasil disker op med marineret kylling med ris, bønner og polenta-fritter. Maden skylles her ned med den spanske vin Petalos del Bierzo fra Alvaro Palacios.

Sidst, men ikke mindst, lander du i det sydlige Vietnam, hvor turen går forbi NamBo til hjemmerullede forårsruller med grøntsager og sur-sød sauce. Til forårsrullerne får du en tysk Riesling fra Balthasar Ress fra vinregionen Rheingau.

Gibber rejselysten i dig med udsigten til sådan en menu, kan du læse mere og købe billetter til Vin & Verden Rundt her. En billet til arrangementet koster 359 kroner.