SPIS! Odense Food Festival

Smoothies og vildt: Madmarked for alle i Odense centrum

Fredag den 14. og lørdag den 15. september afholder SPIS! Odense Food Festival madmarked med aktiviteter for enhver smag.

Søger du nye madoplevelser, og har du ingen planer den 14. og 15. september? Så er du hermed inviteret til SPIS! Odense Food Festivals store madmarked, som finder sted på Flakhaven, Platanpladsen og i Eventyrhaven.

Til madmarkedet kan du opleve over 50 forskellige aktører, som bringer et væld af aktiviteter til byen, og der kommer noget for enhver smag, lover arrangørerne.

”Vi bestræber os på at lave et madmarked, hvor der er noget for alle. Madmarkedet er oplagt for familier, da der kommer en masse aktiviteter for børn, men der bliver noget for alle aldre, som for eksempel øl- og mjødsmagning,” fortæller projektleder for SPIS! Odense Food Festival, Sarah Lassen.

Smoothiecykel, frugtdyr og opskrifter
Af spøjse aktiviteter kommer for eksempel en smoothiecykel, som består af en blender sat på styret af en cykel.

”På smoothiecyklen kan du cykle dig til din egen smoothie ved at træde i pedalerne og skabe elektricitet til blenderen. Du smider bare noget frugt og grønt i, som du godt kan lide,” forklarer Sarah Lassen.

Frugt kan du også bruge til andre ting end smoothie, hvilket du kan opleve i børneområdet SPIS! Børn, hvor børnene kan få lov at lave deres egne dyr ud af frugt. For de lidt ældre gæster byder madmarkedet også på et opskriftsmarked, hvor du kan dele egne opskrifter og tage nye med hjem.

”Vi skaber et lille hyggeligt hjørne, hvor du kan komme forbi og hænge dine bedste opskrifter op og samtidig tage nye, spændende opskrifter med hjem og få ny inspiration i køkkenet,” fortæller Sarah Lassen.

Vild mad
Er du mere til vild mad fra naturen, skal du kigge forbi madmarkedet om lørdagen fra klokken 10 til 16, når Eventyrhaven omdannes til SPIS! Vildt. SPIS! Vildt er en ny del af madmarkedet, som introducerer dig for vild mad fra skoven og havet, og her kommer der naturligvis heller ikke til at mangle aktiviteter for børn og voksne.

”I Eventyrhaven kan du blandt andet prøve kræfter med bueskydning, øve din fisketeknik i åen, skyde til måls efter lerduer og se rovfugleshow. Der er også bålhygge, hvor du kan få lov at kokkerere og smage lækkert vildtkød,” fortæller Sarah Lassen og fortsætter:

”SPIS! Vildt handler i høj grad om de traditionelle aktiviteter omkring mad fra det gamle Danmark – for eksempel i forhold til, hvordan vi udnytter hele dyret og tager ansvar for den måde, vi bruger naturen på. Vi vil gerne vise, hvor maden kommer fra,” fortællere Sarah Lassen.

Bagværk og nye tendenser
På madmarkedet kan du også opleve et madværksted med forskellige workshops, som for eksempel Meyers pop-up-bageri, hvor du kan lære at lave den klassiske kanelsnurre og røre din egen ølandsdej.

”Der kommer masser af spændende workshops og stadeholdere med nye produkter og tendenser med fokus på bæredygtighed, kvalitet og gode råvarer”, fortæller Sarah Lassen.

Det er gratis at deltage i SPIS! Madmarked, og de fleste af aktiviteterne koster ikke noget at deltage i. Til nogle af aktiviteterne skal du dog reservere billet på forhånd. Billetter og program for madmarkedet kan du læse mere om her.