Fredag den 5. oktober klokken 18.30 kan du komme til spansk aften med spanske retter og vin.
Er spansk mad og spanske vine lige noget for dig? Så er der gode nyheder. Fredag den 5. oktober klokken 18.30 inviterer Restaurant Knudsens Gaard i Hunderupgade 2 nemlig til spansk temaften med det bedste fra det spanske køkken.
”Vi har i samarbejde med H.J. Hansen Vin fundet på konceptet, fordi vi synes, at der skal mere fokus på spansk vin. Menuen er skruet sammen efter de vine, som H.J Hansen har udvalgt,” fortæller sommelier hos Restaurant Knudsens Gaard, Michael Bloch.
Fem retter med vin
Menuen er en fem-retters foruden lidt snacks til at starte på, og du får en passende, spansk vin til alle retterne. Til snacksene medfølger et glas Cava Reserva Brut Nature fra 2014.
Herefter står den på pocheret rødtunge med ristet nøddesmør, grillede gambas og citron, mens du nyder et glas Placet Valtomelloso fra 2015. Efter fisken følger en perlehøne-foie gras terrine med rødbedetortellini og to vine: Petalos del Bierzo fra 2016 og Villa de Corullon fra 2016.
Næste ret på menuen er iberico presa, nakkefileten fra det spanske sortfodssvin, som serveres med ristede kastanjer og hokkaido-kompot. Hertil følger en La Montesa og en Propiedad H. Remondo fra Rioja fra 2015.
Spansk svin og lokale råvarer
Eter svinekødet sætter du tænderne i et stykke braiseret okse med ristet chorizo, bagt persillerod og rødvinssauce akkompagneret af vinene Les Terrasses fra 2015 og Gratallops V de Vila fra 2015. Aftenens menu afsluttes med en mandelkage med syltede figner samt kaffe/te og Lustau Gran Reserva brandy.
”Vi serverer for så vidt muligt lokale råvarer i restauranten, men til spansk aften er for eksempel vores iberico presa naturligvis fra Spanien. Garnituren til alle retterne er dog sæsonbestemt og fra lokale leverandører,” fortæller Michael Bloch.
De fem retter og medfølgende vine får du for 900 kroner, og du kan tilmelde dig ved at ringe direkte til restauranten eller booke bord online på knudsensgaard.dk senest den 30. september.