Foto: Jimmi Korsholm

Vin og glade dage: Ny pop up-vinbar åbner i Brandts Passage

Torsdag den 9. november åbner en ny midlertidig vinbar i Brandts Passage med lækre vine og specialiteter fra Bornholm.

De to sommelier Jimmi Korsholm og André Berkholt Larsen har indgået et samarbejde med butikken The Organic Club i Brandts Passage om at åbne en pop up-vinbar. Pop up betyder, at den kommer til at eksistere midlertidigt fra den 9. november til 22. december.

Den kommer til at have åben fra klokken 18 til midnat og der vil blive serveret koldklimavine og bornholmske specialiteter. Navnet på vinbaren er The Organic Wine Club, og du kan få vin fra 50 kroner glasset. 

“Mange af vinene i vores vinbar er økologiske og biodynamiske, vi har også konventionelle, og det bliver en god kombination af alle nævnte vintyper,” siger Jimmi Korsholm.

Vinen fra de kolde lande

Vinene hos vinbaren kommer primært fra de kolde lande, såsom England, Canada, Danmark og Tyskland. Og det er der en helt særlig grund til:

“Som vinimportør har jeg speciale i koldklima-vine. Jeg leverer blandt andet til Geranium, Bo Bech og andre. Koldklima-vine er særligt gode mad-vine, der især passer til ny-nordisk mad,” fortæller Jimmi Korsholm.

Druer i koldklima-områder får en lang modningsperiode ofte med store temperatur-forskelle mellem nat og dag. Det giver komplekse vine med god balance mellem friskhed og frugt.

Bornholmsk pølse, ost og hjemmelavet ramsløgpesto

Til de mange forskellige vine kan du købe økologisk bornholmsk pølse fra Hallegård i Østermarie, samt bornholmske oste og Jimmi Korsholms hjemmelavede ramsløgpesto fra Svaneke. Bornholm har særlig betydning for Jimmi Korsholm.

Ideen til vinbaren i Odense startede hos netop The Organic Club, hvor Jimmi Korsholms tidligere kollega Louise Kingo Liokouras er stifter af kæden. 

“Jeg var kommet hjem fra Bornholm med en super oplevelse med min pop-up-vinbar i Listed ved Svaneke. Med savnet om denne fede sommeroplevelse var Louises timing perfekt, da hun foreslog en pop-up-vinbar for julemånederne,” slutter Jimmi Korsholm.