Madlavning i køkkenet – Guide til gode køkkenvaner og hygiejne

Gode køkkenvaner er vigtige både i forhold til din sundhed og hygiejne. Læs med i denne guide og få gode råd til gode køkkenvaner, og hvordan du opretholder god hygiejne, så du ikke risikerer at blive syg af madlavningen i køkkenet.

Hold altid dine råvarer adskilt!

Råd nummer 1 er klokkeklart og meget vigtigt: Adskillelse. Det er meget vigtigt, at du både under tilberedning og opbevaring af dine råvarer har en stram adskillelse. På den måde undgår du spredning af bakterier imellem dine råvarer og dermed nedsættes risikoen for sygdom. Især adskillelse imellem råt kød og grøntsager er meget vigtigt. Du bør ligeledes sørge for at have en god og forsvarlig opdeling og sortering i dit køleskab, så råt kød og grøntsager ikke kommer i berøring med hinanden. Undgå især at råt kød drypper saft ned på dine friske grøntsager.

God hygiejne

Råd nummer 2 er god hygiejne og grundig rengøring. Når du laver mad i dit køkken, bør du have fokus på din hygiejne, for både at undgå at du selv bliver syg, men lige så meget at din madlavning ikke smitter andre. Sørg derfor hyppigt for både at vaske hænder og rengøre dit køkken, men sørg for at dine køkkenredskaber bliver grundigt rengjort efter brug. Hvis du benytter dine køkkenredskaber til at tilberede kød, fjerkræ, fisk eller grøntsager er grundig rengøring efterfølgende ikke nok. I stedet anbefales det, at du udskifter dit skærebræt med et nyt. På den måde er du sikker på ikke at få sundhedsskadelige bakterier i din mad. Brug derfor altid din sunde fornuft i køkkenet og sørg for altid god køkkenhygiejne og rengøring. Mangler du et lækkert køkken til at lave mad I? Hos AUBO Køkken & Bad Odense  kan du både finde inspiration og finde masser af hjælp til at finde dit drømmekøkken.