Hos Pizza Delicato

Kvalitet hos Pizza Delicato: Hjemmelavede stenovnspizzaer, du ikke kan få andre steder i Odense

Har du lyst til klassisk take away-pizza eller shawarma, men hvor du får en oplevelse lidt udover det sædvanlige? Så ved vi godt, hvor du skal bestille fra!

Hos Pizza Delicato & Shawarma på Benediktsplads kan du sætte tænderne i alt, hvad hjertet begærer, men hvor smagsoplevelsen er udover det sædvanlige. Vi har besøgt det lækre pizzeria i centrum af Odense, og du kan læse her, hvorfor det var en oplevelse, vi ikke glemmer lige foreløbig.

Pizza Delicato
Det stilede træinteriør tager godt imod dig, når du træder ind hos Pizza Delicato på Benediktsplads. Foto: Ida Grøndahl Westh

Kvaliteten er i højsædet hos Pizza Delicato & Shawarma

For omkring et år siden åbnede Pizza Delicato i nye rammer på Benediktsplads med Serdal Alici ved roret. Indehaveren har 32 års erfaring i branchen, og det skinner igennem i restaurantens kvalitetet. Både når det kommer til indretning og det, du sætter tænderne i.

Når du træder ind ad døren, venter der dig et overdådigt træinteriør, som ikke er tilfældigt. Serdal Alici går op i at vælge det allerbedste til sit spisested. Her skal kunderne både have en god smagsoplevelse, men rammerne er også vigtige for at skabe den perfekte oplevelse.

Alle pizzaer bages i en vaskeægte italienske stenovn, som varmes op med brænde. Denne kombination er med til at give pizzaerne den klassiske stenovnssmag, så du får oplevelsen af at sætte tænderne i en pizza, som var du i Italien. Og Serdal Alici bestræber sig på altid at servere det perfekte. Derfor får du aldrig serveret en brændt pizza eller noget, der ikke er helt i orden.

Pizza Delicato
Hos Pizza Delicato er kvaliteten i højsædet. Derfor bager de pizzaerne i en ægte stenovn, der tændes op med brænde, som giver den klassiske stenovnssmag. Foto: Ida Grøndahl Westh

Stort set alt er hjemmelavet og med velvalgte ingredienser

Med 32 års erfaring har Serdal Alici set det meste i branchen, og det har gjort, at det for ham er altafgørende at give kunderne det bedste af det bedste. Derfor er alle råvarer ned til mindste detalje valgt ud fra store overvejelser om den smagsoplevelse, ingredienserne vil give. Serdal Alici fortæller:

– Jeg vælger altid de bedste ingredienser til det, jeg serverer. Derfor smager jeg på alt, inden jeg vælger lige netop den ingrediens, jeg finder bedst. For eksempel har jeg valgt en helt særlig pepperoni, som kun de færreste bruger. Det er for at få den allerbedste smagskombination frem.

– Det samme gælder den shawarma, vi bruger. Jeg har valgt blandt 20 forskellige, fordi det er vigtigt for mig kun at servere det allerbedste for mine kunder. Jeg smager altid på mine råvarer. Det, jeg ikke selv spiser, det får jeg mine ansatte eller andre til at smage, så der ikke er noget, der er overladt til tilfældighederne.

Hos Pizza Delicato er stort set alt hjemmelavet og med velvalgte ingredienser, der giver den perfekte smagskombination. Foto: Ida Grøndahl Westh

Hos Pizza Delicato er der også fokus på, at langt det meste er hjemmelavet, og at alt til enhver tid er friskt. Serdal Alici laver selv marinaden til shawamaen. Han har selv udviklet sin lækre hjemmelavede chilidressing fra bunden, som har et smagfuldt strejf af krydderier i sig – og som var en favoritterne hos SmagOdense. Chilien er ikke for stærk, så selv dem, der kun kan lide et lille strejf af chili, kan være med. Og så ødelægger den heller ikke resten af smagsoplevelsen. Ejeren kalder selv sin chili for “dansker-chili” –og det er vist meget korrekt!

Han laver også sin egen krydrede hvidløgsdressing, som du kan nyde til din pizza, eller hvad end du ønsker. Det samme er tilfældet med den hjemmelavede hummus.

Men ikke mindst kan du sætte tænderne i de lækre, fluffy pitabrød, som bages fra bunden. Når du får serveret et lækkert hjemmelavet pitabrød, der der drysset med sesam og nigellafrø, og fyldt med lækre råvarer som hjemmemarineret shawarma, frisk iceberg, rødløg og tomat toppet med creme fraiche dressing, så er det en fantastisk smagsoplevelse, der eksploderer i munden på dig.

Pitabrødet var klart endnu en favorit hos SmagOdense. Og måske et af de bedste pitabrød, vi nogensinde har smagt!

Her ses Pizza Delicatos lækre hjemmelavede hummus, krydret hvidløgsdressing og chilidressing. Serveret med chili cheese tops og mozzarella sticks. Foto: Ida Grøndahl Westh

Pizza Delicato sørger for lige netop den smagskombination, du ønsker dig

Ud fra råvarer og sammensætning tilpasser Serdal Alici hele tiden sine produkter, så de er så gode som muligt. Derfor tager han også altid imod forslag til forbedringer eller nye ting, han skal prøve. Det gælder både de forskellige hjemmelavede dressinger, men også nye kombinationer af pizzaer.

Derfor er du også altid velkommen til at ønske dig en speciel slags pizza. Så skal han nok trylle den frem til dig.

Hvis du ikke ved, hvad du skal bestille, står Serdal Alici også klar til at hjælpe dig. På billedet for neden længst til venstre ses hans egen specialitet; pizzaen med alle smage. Hvis du beder ham om at vælge for dig, er det denne lækre pizza, du får. Pizzaen er toppet med oksekød, pepperoni, feta og ananas. Alle smage i én pizza. Du får både det sure, det søde, det salte, det bitre og umamismag. Og pizzaen bliver kun bedre, hvis du giver den et strejf af den hjemmelavede chilidressing.

Den pizza tog fusen på os, og vi ville uden tvivl sætte tænderne i den igen!

Til venstre ses Serdal Alcicis specialitet: En pizza, der vækker alle smagsløg. Til højre ses en lækker bresaola-pizza. Foto: Ida Grøndahl Westh

Meget mere end et pizzeria – også veganske og glutenfrie alternativer

Selvom Pizza Delicato langer masser af pizzaer over disken, så serverer de meget andet lækkert. Prøv for eksempel en saftig burger med eller uden fritter eller en god dürum, når sulten melder sig. Pizza Delicato laver også sine egne pastaretter, hvor de fleste er helt unikke og kun kan fås her. Og hvis du har mere lyst til en grillret, sørger Pizza Delicato også for det.

Selvfølgelig kan du hos Pizza Delicato også få serveret masser af veganske alternativer. Restauranten har et af byens største udvalg indenfor veganske pizzaer, burger, dürum, pasta og grillretter. Du kan for eksempel vælge mellem ni forskellige veganske pizzaer eller fire veganske pastaretter. Og selvfølgelig er der også altid et glutenfrit alternativ.

Pizza Delicato
Det er på Benediktsplads, du finder det kvalitetsbevidste pizzeria. Foto: Ida Grøndahl Westh

Find også Pizza Delicato på Odense Stadion – og snart flere steder i byen

Udover at du kan sætte tænderne i den lækre mad i restauranten på Benediktsplads, så er Pizza Delicato også rykket ind på Odense Stadion. Til alle OB’s hjemmekampe kan du på stadion nyde den lækre shawarma. Pizza Delicatos bod er placeret på hjørnet mellem Albani Tribunen og Richard Møller Nielsen. Her kan du selvfølgelig også nyde et vegansk alternativ.

Og det bedste af det hele? Pizza Delicato og Shawarma planlægger af udvide konceptet med endnu en restaurant i Odense. Hvis alt går vel, kan du omkring februar/marts næste år finde de lækre råvarer og den gode kvalitet på flere adresser i Odense.

Men for nu må vi holde os til restauranten på Benediktsplads. Og det er i hvert fald ikke sidste gang, at SmagOdense har været forbi!

Pizza Delicato
Få lækker kebab til OB’s hjemmekampe på Odense Stadion. Foto: TipOdense

Du kan altid bestille take away via Pizza Delicatos eget nemme bestillingssystem på pizzadelicato.dkDu kan selvfølgelig også lægge vejen forbi Benediktsplads og bestille i restauranten eller købe en kebab på stadion.