Coffngo

Lækkert: Kaffebar laver tyrkisk iskaffe

Coffngo på Rødegårdsvej laver en tyrkisk iskaffe, som den eneste kaffebar i Odense.

Smagen af kaffe er en del stærkere, end du måske kender den fra en latte, og så brygges kaffen helt uden et filter. Kaffebaren Coffngo på Rødegårdsvej laver som den eneste i Odense en variant af den skønne iskaffe, som er lavet på tyrkisk kaffe.

“Vi laver den tyrkiske kaffe på den helt traditionelle måde – uden et filter, men vi filtrerer kaffen bagefter, når vi laver det til iskaffe,” fortæller indehaver af Coffngo, Gökhan Dölek.

Når Gökhan Dölek siger “tyrkisk kaffe på den helt traditionelle måde”, mener han, at vandet koges på en såkaldt ceveze, hvorefter den meget fintmalede kaffe tilsættes – uden et filter.

“Udover at i kaffen smager godt, så er den også sjov at se blive lavet,” siger han.

Tyrkisk med et sødt twist
Coffngo serverer ikke bare kold tyrkisk kaffe. Når kaffen er brygget tilsættes både en isterning og et sødt twist i form af flødeskum, chokolade og mælk, så iskaffens smag er mindre bitter.

Tyrkisk kaffe serveres normalt i små kopper, men skal modsat espresso drikkes langsomt. Til en tyrkisk iskaffe bruger Gökhan Dölek to af de små kopper kaffe.

Den tyrkiske iskaffe koster 42 kroner, og har du et gyldigt studiekort, kan du få 10 procent rabat. Skal du til Roskilde Festival i år, og kan du ikke leve uden Coffngos kaffe? Så har Gökhan Dölek heldigvis gode nyheder til dig. Han fortæller nemlig, at kaffebaren vil være at finde til festivalen inde i Roskilde by.