Foto: Noé Vinbar.

At spise er at leve: Smag dig gennem H.C. Andersen Festival

Under årets H. C. Andersen Festival tilbyder flere af byens restauranter og caféer en festivalmenu, hvor du både kan stille sulten og støtte festivalen.

Det er egentlig først på søndag den 20. august, at årets H. C. Andersen Festival bliver skudt i gang, men madfesten begynder allerede i dag!

En lang række odenseanske restauranter og caféer tilbyder en festivalmenu, hvor du for hver menu, du køber, donerer 10 kroner til H. C. Andersen Festival.

Vi har her samlet et udvalg af nogle af de spændende menuer, du kan sætte tænderne i under den næste uges festival.

Fransk charcuteri eller vietnamesiske risnudler

Er humøret til at sidde og hygge over en charcuteri, en fransk pålægsanretning, og et glas vin, tilbyder Noé Vinbar i Kongensgade lige præcis sådan en omgang til kun 150 kroner.

Er du ikke så meget til pølser og paté, tilbyder Café Biografen ved Amfipladsen en lækker fisketallerken med laks og rejer til 139 kroner – og så får du endda et glas vin eller en øl med i købet.

Til de, der er lidt mere eksotisk orienterede, er restaurant Ben Thanh på Torvegade et sikkert hit! Her kan du prøve en vietnamesisk tallerken med risnudler, forårsruller og grillet svinekød til 125 kroner inklusiv en lemonade.

Eller måske var det noget med en pizza lavet på ricotta, pesto og kartoffel? Så er det Café UBN One på Asylgade, du skal besøge! Her kan du få serveret “H. C. Andersen-pizzaen” for 135 kroner.

Ingen frokost uden burger

Når det gælder en frokostguide, kommer vi selvfølgelig ikke udenom én af de nok største frokosthits: Burgeren!

Kalder maven på en saftig caféburger, har du flere muligheder. Du kunne besøge Café 53 på Reventlowsvej, hvor du for 138 kroner selv kan designe din burger og skylle den ned med en lille fadøl.

Og er du typen, der ikke kan få nok af dressinger, bør du aflægge Bryggeriet Flakhaven ved Flakhaven et visit: Her serverer de deres burger med hele 2 dressinger! Derudover er den også serveret med parmesanchips og skalotteløg, og du kan slukke tørsten med bryggeriets specialøl “Nattergalen.” Alt sammen for bare 175 kroner.

Det danske bud på en burger

Til dig, der bare gerne vil det danske bud på en burger, kan du spise dig mæt i en flæskestegssandwich fra Restaurant Cro’n i Dronningensgade. Den er med hjemme-råsyltede agurker og rødkål, og så koster den kun 75 kroner!

Du kan danne dig det fulde overblik over festivalmenuerne, som du kan købe indtil festivalens afslutning den 27. august, her.

Velbekomme og god festival! 🙂