Guide: Sådan moderniserer du køkkenet på budget

Moden skifter hurtigt og det klassiske, tidløse køkkendesign i hvide nuancer og højglansflader er i dag ligeså usexet som dem, der ikke sorterer deres affald. Tidens trend er nemlig bæredygtighed og at komme tættere på naturen i indretningen. Denne øko-bevidsthed og jagten på det jordnære skal afspejles i køkkendesignet. Men det behøver ikke koste dig en formue at omdanne dit køkken så det lever op til køkkentrenden anno 2019 og her giver vi dig 3 skarpe tips til, hvordan du gør, på budget.

Køkkenet er danskernes foretrukne samlingspunkt i hjemmet. Efter samtalekøkkenet blev lanceret for 20 år siden af Kvik, har det lige siden været måden at indrette køkkener på. Derfor er det også vigtigt for alle dem, der går op i indretning, at køkkenet afspejler tidens trends og viser gæsterne, at dem der bor her har fingeren på pulsen.

Flyt eller forny?

At køkkenet er vigtigt, når vi køber nyt hjem, kan landets boligadvokater berette om. Flere anvender en boligadvokat ved boligkøb, så de er sikre på, at de forstår alle dokumenter og ikke bliver overhalet af ejendomsmægleren eller banken under processen. En boligadvokat yder køberrådgivning og kan hjælpe med at finde ud af, om der er penge i budgettet til et nyt køkken. Derfor råder boligadvokater til, at man er særligt opmærksom på, hvilke renoveringer boligen kræver i nærmeste fremtid (såsom nyt tag eller udbedring af fugtskader) så man går ind i et boligkøb med realistisk budget og finder ud af, om der er råd til drømmekøkkenet. Uanset hvad, så er det en god idé at søge rådgivning hos en boligadvokat, så tjek boligadvokat priser ud i dit nærområde og find en erfaren boligadvokat – så er du godt på vej.

1. Den klassiske opgradering – for under 500 kroner

En nem måde at give dit køkken et helt nyt og moderne udtryk er ved at male rummet. Vi er gået væk fra de hvide vægge og køkkenet skal i stedet bringe os tættere på naturen og være bæredygtig og miljørigtig. Det er slut med det upersonlige hvide, blanke og grå og i stedet in med det personlige og jordnære. De brandvarme køkkenfarver er gulbrun og olivengrøn. Én farve som indretningseksperter er enige om vil holde mange år frem, er grøn. Vi bringer naturen ind i køkkenet med grønne farver og blå nuancer.

2. Køkken-accessories i bæredygtige materialer

Nøgleordet er ”natur” og det kan næsten ikke gå galt, hvis du bruger det som rød tråd: Brug naturmaterialer, vælg naturfarver, træ, og tænk i organiske former. Her kan du få inspiration til 8 gode genbrugsgenstande i køkkenet. Og du kan finde køkkenredskaber i genbrugte og bæredygtige materialer billigt i fx IKEA.

3. Flyt naturen ind i køkkenet!

Plantejord skal naturligvis ikke blande sig med dine råvarer, men udnyt gulvpladsen og fritstående hylder til planter. Har du meget rum i dit køkken, er det helt ideelt og enormt in med store, fyldige planter. Den særligt populære ”blogger-plante” Monstera Deliciosa er nem at holde og vokser sig hurtigt stor og flot. På mindre plads kan du sætte kaktusser og eukalyptus.