Foto: Carlsens Kvarter.

6 skønne ølsteder i Odense

GUIDE: Er det fredag aften, og har du vildt meget lyst til en øl? Skal din øl kombineres med lidt lækkert mad eller blot et spil terninger? Vi tager dig med rundt til Odenses bedste øl, og bare rolig, der er lidt til enhver smag.

Stort udvalg af specielle fadøl
Bootleggers, Gråbrødre Plads 4, 5000 Odense

Odenses seneste tilføjelse til øl scenen, er blevet et populært mødested siden sin åbning tidligt i maj. Hvad der gør Bootleggers særlig, er det imponerende udvalg af øl på fad. Med hele 20 forskellige slags fadøl, der jævnligt udskiftes, er der noget for enhver smag. Baren serverer alt fra lette og frugtige øl til velkendte pilsnere, smagfulde IPA’er og dybe stouts med varierende alkoholstyrker. Barchef Mikkel Nielsen understreger, at Bootleggers appellerer både til øl entusiaster og dem, der ikke er så fortrolige med øl verdenen. Udvalget gør det til et sandt mekka for dem, der ønsker at udforske øllens mangfoldighed. Bootleggers tilbyder også klassiske cocktails for dem, der foretrækker noget andet end øl.

Specialøl og deleretter
Sølle, Nedergade 18, 5000 Odense 

Du kender måske Sølle, der tidligere var en café med fokus på kvalitetsbagværk. For to måneder siden ændrede de dog koncept, og caféen har transformeret sig til en hyggelig bar, der ifølge dem selv har fokus på det gode værtsskab og på øjenkontakt. Sølles udvalg af øl og drinks ændrer sig løbende, men pt har de tre fadøl på barkortet: Ebeltoft Wilflower, Bad Seed Session IPA og Ebeltoft Helles Pilsner. Derudover har de et køleskab, hvor du kan finde forskellige specialøl på dåse. Udover et lækkert udvalg af øl, tilbyder baren også cider og cocktails, og hvis du skal have stillet sulten, er der også rig mulighed for det. Sølle laver nemlig hjemmelavede deleretter, hvor du blandt andet kan vælge i mellem surdejsbrød, stracciatella, burrata og salater.

Øl og terninger
Carlsens Kvarter, Hunderupvej 19, 5000 Odense

Du finder Carlsens Kvarter i det hyggelige Hunderupkvarter, som ligger lidt afsides fra andre restauranter og caféer i Odense. En bodega af den pænere slags, som emmer af historie. Carlsens er kendt for sit meget brede udvalg af øl, og stedet har et personale, som altid kan svare på dine spørgsmål, hvis det omhandler øl eller terninger. Her kan du nyde en af Mikkellers berømte øl, samt spille en omgang meyer – eller du kan blot nyde den gode stemning, der altid er at finde på Carlsens. Kommer du her, kan du forvente en afslappet stemning. Du har mulighed for at ryge indenfor i et aflukket rygerrum.
Bonusinfo; Carlsens tilbyder ølsmagning for de nysgerrige. Her får du mulighed for at smage på 10 forskellige øl, hvor de fortæller om farver, typer og øl generelt. Du kan komme her – ligemeget om du er ung eller gammel. Udvalget af øl er stort, og du kan også smage på deres helt nye friske, frække Sunshine fra Midtfyns Bryghus.

Vintapperstrædes skjulte ølunivers
Christian Firtal, Vintapperstræde 31, 5000 Odense

Christian Firtal ligger i det hyggelige Vintapperstræde. Hos Christian Firtal kan du være sikker på professionel service, og at personalet ved alt om varen, som sættes på bordet. Her har de et udvalg, som rummer alt fra IPA til porter. De er kendt for deres berømte tavle, som er en top 10 af anbefalede drikkevarer, heriblandt forskellige specialøl, hvoraf der fremgår information om den pågældende øl. Tavle skiftes ud næsten hver dag. De har stor udskiftning af deres øl, og når det sker, opdateres det altid på Facebook, så du kan følge med i, hvornår der er noget nyt, der skal smages på – samtidig afholder de også konkurrencer i ny og næ, som du også kan følge med i. Her har du blandt andet mulighed for at smage på en pilsner fra Dry & bitter, som ikke er mulig at købe andre steder på Fyn. Er du til gode øl og hyggelig uformel stemning, så tag et smut forbi Christian Firtal og bliv klogere på en af deres mange øl.

Ølbar i kulinariske omgivelser
Stormfuld (Storms pakhus), Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Hos Stormfuld kan du være sikker på at få en oplevelse udover det sædvanlige. Stormfuld ligger i Odenses streetfood-market, som byder på alt fra Pad thai til gourmet hotdogs. Ikke nok med at det ligger i fortræffelige omgivelser af diverse streetfood-madboder, er du også sikret service udover det sædvanlige. Du finder her et assortiment af forskellige øl, og du kan være helt sikker på, at din øl bliver serveret med den helt rigtige temperatur og i det helt rigtige glas. Her tilbyder de dig øl fra Kissmeyer-serien, som har særligt fokus på naturen. Her sikres du nemlig ekspertise som aldrig før. Og er én øl ikke nok, kan du vel og mærket forsyne dig selv med mad fra hele verden under samme tag. Ikke nok med at der er fantastisk øl og mad, kan du, mens du er der, få en klipning. Der afholdes mange arrangementer i Pakhuset, og vi kan anbefale, at du deltager i quizzerne, som afholdes en gang om ugen.

Øloplevelse i de sene nattetimer
Den Smagløse Café, Vindegade 57, 5000 Odense

Til sidst og ikke mindst kan du besøge Den Smagløse Café, som ligger i hjertet af Odense. Stedet har eksisteret siden 1995, og stilen er lidt som din oldemors stue eller din tyske onkels campingvogn. Her kan du kombinere et udvalg af danske og udenlandske specialøl med en mandagsquiz. Klientellet er bredt, og der er lidt til enhver smag. I løbet af året afholdes arrangementer som sommerjazz, live-musik og live-dj. Hos Den Smagløse Café finder du et bredt udvalgt af alt fra Pilsner, Pale og tunge Stouts, og der sælges specialøl som Mikeller, Brewsi og Dry and Bitter. Som noget helt specielt kan du også smage på en såkaldt Nøgne Ø’s IPA fast. Bonusinfo; I tilfælde af at øllene smager for godt til at tage tidligt hjem, holder Den Smagløse Café åbent til intet mindre end klokken 03.00 torsdag til lørdag. Når vejret er godt, har du også mulighed for at benytte dig af den særdeles hyggelige baggård. Så er du til fest, hygge eller quiz, tilbyder Den Smagløse lidt af hvert.