Foto: Paradis.

7 læskende issteder i Odense

GUIDE: Det er snart sommer og tid til kolde is, men hvor i byen skal du indtage den kølige snack? Vi giver dig vores bud på 7 fremragende issteder i Odense.

Hjemmelavet is med anderledes smagsvarianter i hjertet af Odense
Iscafé Nørregade, Nørregade 31, 5000 Odense C

15. april åbner Iscafé Nørregade i hjertet af Odense. Isstedet kommer udelukkende til at byde på et stort udvalg af lækker hjemmelavet is med smagsvarianter, som man ikke finder alle steder. Bl.a. yuzu- og blodappelsin-is. For iscaféen kommer til at følge seneste trends og tendenser, som skal afspejle sig i smagene. Men man vil også kunne sætte tænderne i de klassiske smage. Lige meget hvad bliver isen kendetegnet ved, at de alle er virkelig gennemarbejdede. Og hvis du skulle have en god idé til en ny smag, så er ejerne bag iscaféen altid åbne for nye idéer. Caféen bliver lækker, moderne og også en smule eksklusiv, hvor intet er tilfældigt. Der vil være siddepladser både ude og inde, og udover læskende is kommer man også til at kunne nyde alverdens gourmetkaffe og andre lækre drikkevarer samt lette anretninger som f.eks. speciallavede toast. Og så er der endda ansat en konditor, der kan sørge for lækre konditorkager, hvis du ikke skulle være i humør til is. Vi skal i hvert fald prøve den nye Iscafé Nørregade, når solen titter frem!

Italiensk is som mamma lavede den
Il Gusto, Vindegade 84, 5000 Odense C

Det lille ishus med den spartanske facade springer ikke ligefrem i øjnene i det odenseanske bybillede. Men tag ikke fejl! Il Gusto er et lille stykke af Italien midt i den fynske hovedstad. Her kan du nyde de lækreste cremede, italienske gelati, mens du slentrer ned ad gågaden og kigger på butikker, som var du i Rom eller Milano. Ejeren Stefano Di Gaetano er alvorligt passioneret omkring iskunsten og producerer hver dag frisk is af de bedste råvarer. Derfor vil smagene også variere. Han får mælk og fløde fra lokale producenter, importerer nødder direkte fra Italien og bruger kun frisk frugt i sine is. Det er noget, der kan smages. Isene er intet mindre end fantastiske, og ishuset er flere gange blevet nævnt blandt Danmarks bedste i sin kategori. Som om det ikke var nok, har Stefano udviklet både en vegansk, sukkerfri is lavet på stevia. Du kan selv prøve at smage Il Gustos suveræne italienske is, som du kan få fingrene i alle ugens dage fra 12-20.

Hjemmelavet italiensk kvalitetsis uden farve- og smagsstoffer
Gooodis, Vestergade 91, 5000 Odense C

I 2021 åbnede Gooodis i hjertet af Odense. Butikken serverer lækker hjemmelavet italiensk gelato af gourmetkvalitet. Isen laves uden bl.a. farvestoffer og smagsstoffer, og de undgår at bruge færdigblandede produkter. På den måde sikrer de, at smagen på deres is er fremragende og helt i toppen, selvom det gør produktionen dyrere. De har vi været nogle af de første til at introducere spændende smage som f.eks. gin & tonic-is og koldskål-is. De har også lavet tre is-cykler, hvorfra de driver mobilt salg forskellige steder i byen. Iscyklene kan samtidig lånes til arrangementer og fester i hele Odense og omegn. Og så kan Gooodis endda lave og levere is i enhver smag, man ønsker sig. De tilbyder selvfølgelig også takeaway-bokse. Issæsonen hos Gooodis åbner lørdag d. 1 april 2023, og du kan smage den lækre is i hverdagene fra 12-18 og i weekenden fra 11-18. De udvider dog deres åbningstider i højsæsonen.

Kendt kvalitetskæde med nye koncepter
Paradis, Mageløs 1, 5000 Odense C og Rosengårdcentret, Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ

Det er aldrig til at vide, hvornår vi får solen at se om sommeren i Danmark. Derfor er det heldigt, at du kan finde Paradis hele to steder i Odense, så er der ikke langt til hjælpen, når solen titter frem og trangen til is pludselig melder sig. Kæden har i mange år været en sand mastodont på det danske ismarked, og Paradis er med sine hjemmelavede, økologiske is et go-to-sted for alle, der gerne vil have kvalitetsis fra et kendt mærke. De har altid minimum 16 isvarianter i udbud i deres butikker, og de har tilmed introduceret en ny serie af veganske is, som er baseret på havremælk. Deres is fås både i bæger, vaffel eller i praktiske to-go-bokse, som du kan fylde op med litervis af is og tage med hjem. Så har du altid kvalitetsis på hånden, når lysten melder sig. Paradis på Mageløs har åbent hver dag fra 11-20, mens isbutikken i Rosengårdcentret har åbenbart fra 10-19 i hverdagen og 10-17 i weekenderne.

Gammeldags vafler fra unge hænder
Vaffelhuset Skovsøen, Skovalléen 99, 5250 Odense SV

Ved Skovsøen i Fruens Bøge ligger et ganske særligt ishus. Vaffelhuset er vel nok byens mest populære sted at indtage en lækker isvaffel om sommeren. I over 30 år blev ishuset drevet af den folkekære Frits Starup Nielsen. Han er nu gået på pension og har overladt tøjlerne til den unge Sebastian Alnor. Det har dog ikke påvirket kvaliteten, og ishuset serverer stadig solide isvafler. Deres is kommer fra giganten Premier Is, der er trofast leverandør til en stor del af Danmarks samlede ishusbestand, og isen serveres i gavmilde kugler i gode, gammeldags vafler. Sebastian har allerede sat sit eget præg på ishuset og introduceret en ny vaffel til menukortet: ”Skovsø Special”. Den består af tre kugler, chokoladeovertræk, guf, syltetøj og flødebolle og er i den grad en ordentlig mundfuld. Vaffelhuset Skovsøen har åbent fra 11-20 hele sommersæsonen, og isbutikken er med den idylliske placering et superhyggeligt sted at indtage sommerens is.

Blød is og knasende flødeboller
Frellsen, Vestergade 9 og 41, 5000 Odense C

Hvis du er mere til softice end kugleis, så kan du med fordel besøge Frellsen. Butikken er måske mest kendt for lækre flødeboller, men de sælger også noget af landets bedste softice. Smeltende blød og cremet is med smag af enten vanilje eller jordbær. Eller begge dele, for her må du gerne blande! Til at akkompagnere isen får du valget mellem et væld af forskellige velkendte softice-toppings som chokoladedrys og tivolikrymmel. Og så kan du jo passende lige snuppe en (eller to) af deres flødeboller med, når du alligevel er der. Vi sladrer ikke! Nogle gange er det simple bare bedst, og is bliver ikke mere simpelt end den klassiske variant med vanilje, som de serverer hos Frellsen. Kæden har to butikker på Vestergade, så hvis der er kø ved den ene butik, hopper du bare over til den anden. Det er da nemt. Begge butikker har i øvrigt åbent hele ugen undtagen søndag.

A match made in heaven
Odense Chokoladehus, Nørregade 32, 5000 Odense C

Hos Odense Chokoladehus i Nørregade 32 har de virkelig styr på det med chokoladen. Derfor kan det ikke undre, at de også har valgt at kaste sig over is. For hvad passer bedre sammen end chokolade og is? Stedet laver selv deres is fra bunden med 100 procent naturlige råvarer og frisk frugt. Den sande perle er ikke overraskende chokoladeisen, som de laver i tre varianter med hvid, lys eller mørk chokolade. Vi anbefaler i den grad, at du prøver en eller flere af dem, hvis du er typen, der bare ikke kan få nok af chokolade. Du kan både købe kugler i butikken eller få en boks is med hjem. Odense Chokoladehus har åbent tirsdag til fredag klokken 10-17 og lørdag fra 10-13:30.