Foto: Pixabay.

6 herlige hvidvinsspots i Odense

GUIDE: Foråret er over os, og restaurantoplevelserne rykker så småt udenfor, hvor du kan nyde et køligt glas hvidvin i solen. Vi guider dig til seks herlige hvidvinsspots i Odense.

Det europæiske
Lalou Vinbar, Klaregade 3, 5000 Odense C

Teamet bag Lalou Vinbar skænker dig de bedste europæiske vine. Ejerne rejser nemlig selv rundt i Europa og smager de vine, som de importerer og sælger i Odense. Der er derfor ingen tvivl om, at det er kvalitet, der fylder flaskerne hos Lalou Vinbar. Til hverdag har Lalou åbent for alle tørstige sjæle, men du kan også booke baren til et selskab med familien eller til et firmaevent, hvis du vil have stedet for dig selv. Lalou Vinbar afholder desuden vinsmagninger, hvor der ofte er besøg af producenter, og hvor gæsterne får lidt snacks til vinen. Tip: Bliver du lidt brødflov, mens du besøger Lalou, kan du heldigvis også få lidt mundgodt af forskellig art. Der er for eksempel både fyldte chokolader til den søde tand og risotto til den sultne mave.

Restauranten
Kok & Vin, St. Gråbrødrestræde 19, 5000 Odense C

Kok & Vin er meget mere end en vinbar. Selvom deres drikkekort er langt, og det indeholder alt fra vin og champagne til likør og spiritus, så er der ikke udelukkende fokus på drikkevarerne hos Kok & Vin. Også menuerne, som de skifter cirka en gang om måneden, er der kredset for. Tavlemenuen og Menu Classique er sammensat på forhånd, men du kan også vælge retter a la carte. Kok & Vin er et af de steder i Odense, hvor du skal hen, når du gerne vil have, at mad og vin spiller sammen. Kok & Vins små lokaler er virkelig hyggelige med det halvåbne køkken, men desuden har de en vinkælder, hvor du også kan få serveret mad og drikke. Klart et af de bedste hvidvinsspots i Odense.

Klassisk bar
Amy’s Bar & Winehouse, Jernbanegade 12, 5000 Odense C

De tre ejere bag Amy’s Bar & Winehouse åbnede stedet i efteråret 2016, fordi de savnede en bar i Odense, der lå i krydsfeltet mellem café, restaurant og værtshus, og som havde lidt af den samme hjemlige stemning, som vinbarerne i Barcelona. Derfor kan du selvfølgelig også få tapasanretninger fra det spanske og italienske køkken, når du besøger Amy’s. Barkortet giver dig et bredt udvalg af vine på både glas og flasker. Det er virkelig nemt at finde den vin, du har lyst til at drikke, fordi kortet indeholder små notater om vinenes smage og dufte. Amy’s laver også gode drinks, og som bonus er priserne på det hele budgetvenlige. Tip: Trænger du alligevel til noget lunt, når foråret snyder, laver Amy’s en virkelig god byg-selv irish coffee.

Apoteket
S’vineriet Vinapotek, Klaregade 36, 5000 Odense C

Hos S’vineriet kan du smage på vinen, før du beslutter dig. Til vinen kan du blandt andet få lækre tapas-anretninger. Stedet har et udvalg på 100 vine, og et glas koster mellem 60 og 500 kroner, så der er både til tykke og tynde pengepunge. Atmosfæren er hyggelig og indbydende både for dem, der vil slynge vinen og dufte, før de smager, og til dem, der bare gerne vil hygge sig. S’vineriet afholder smagninger, og det er ikke kun vinens verden, du kan blive guidet igennem. Vinapoteket i Klaregade afholder nemlig også gin- og romsmagninger, hvor du kan udfordre smagsløgene på en anden måde, end du er vant til. Et must hvis du vil besøge de gode hvidvinsspots i Odense.

Til den tørstige
Nelle’s, Filosofgangen 30B, Overgade 21A, Jernbanegade 21, 5000 Odense C

Nelle’s er mest kendt som kaffested, men faktisk langes der ret meget vin over disken i de tre Nelle’s-barer, som Odense huser. Selvom Nelle’s efterhånden indgår i kategorien ‘kæde’, har alle tre lokationer vidt forskellige udtryk. Nelle’s i Overgade er for eksempel for de morgenfriske, idet de allerede klokken 8 byder på en croissant og dagens første kop kaffe. Nelle’s på Filosofgangen er for de sporty, da de holder yoga-morgener og løbeklub. Tip: Alle Nelle’s-barer holder Timeglas hver dag mellem 17 og 18, hvor du får halv pris på alle vine på glas fra vintavlen.

Beværtningen
Lørups Vinstue, Claus Bergs Gade 5B, 5000 Odense C

Okay, indrømmet, udvalget af hvidvin på Lørups er minimalt. Faktisk begrænser det sig til husets, men stedet hedder jo vinstue, og vi er vilde med, hvordan det vidner om en svunden tid, hvor kromutter skænkede til stamgæsterne hele døgnet rundt.
Lørups fylder dit glas på klassisk værtshusmanér; i tilrøgede lokaler, med rødternede duge, og levende musik hver lørdag formiddag, når Sortebrødre Torv agerer markedsplads lige udenfor vinstuen. Desuden afholder stedet quizaftener, hvor første-, anden- og tredjepladsen belønnes med alkoholiske præmier. Tip: Slut aftenen her  da det er en del af den snaskede charme, at du lugter af værtshus i dagevis efter ganske kort tid på Lørups.