Foto: H.C. Andersen Julemarkedet

4 hyggelige julemarkeder i Odense

GUIDE: Det er skønt at tage på julemarked og spise sig mæt i æbleskiver og klejner. Her får du fire bud på hyggelige julemarkeder i Odense.

Der var engang et julemarked…
Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

H. C. Andersen er en elsket person i Odense, og derfor er der selvfølgelig et julemarked dedikeret til forfatteren. H. C. Andersen Julemarkedet indledes den 1. december og foregår mange forskellige steder i den gamle bydel i Odense i løbet af de første to weekender i december. Hvis du er på jagt efter mad, kan du for eksempel besøge Spejlteltets pølsebod, hvor du kan få varme pølser, eller Asgaard Mjød, hvor du både kan få stillet tørsten i mjød eller kakao og sulten i suppe. Der er også en række andre boder til julemarkedet, der sælger alt fra pandekager til tørrede æbleringe. Den 6. december vil der desuden være et ekstraordinært arrangement i anledningen af H. C. Andersens æreborgerskab for 150 år siden. Her vil julemarkedet have åbent til klokken 20 og dagen sluttes af med festfyrværkeri.

En nordatlantisk jul
Nordatlantisk Hus, Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C

Hos Nordatlantisk Hus på Nordatlantisk Promenade kan du den 25. og 26. november fra klokken 11 til 17 om lørdagen og klokken 11 til 16 om søndagen tage hul på juleindkøbene og spise dig mæt i æbleskiver. Nordatlantisk Julemarked tager udgangspunkt i håndværk fra Færøerne, Grønland og Island, og du kan gå på opdagelse i boder med produkter i sælskind og moskusuld. Desuden vil du kunne købe kunsthåndværk i glas, keramik, kobber og malerier. Inde i Nordatlantisk Hus kan du slappe af med æbleskiver, gløgg, kaffe og kakao i lange baner, mens du lytter til nordatlantiske julesange. Den 25. november klokken 14 til 16 kan du desuden købe frisk fisk direkte fra Færøerne, når fiskebilen NORÐFRA besøger julemarkedet.

Sunde alternativer hos Storms Pakhus
Storms Pakhus – Odense Street Food, Seebladsgade 21, 5000 Odense C

I Storms Pakhus kan du den 2. og 3. december smage på en række dejlige julegodter, når madmarkedet byder julen velkommen med en række nye juleboder. Julemarkedet finder sted i området ved de kreative værksteder, hvor du også kan jule-klippe-klistre sammen med andre juleglade gæster. Sulten kan du selvfølgelig stille ved Storms Pakhus’ faste boder, mens juleboderne byder på alt fra brændte mandler til fynske juleænder fra Det Fynske Spisekammer. Du kan også tage forbi Jodi Kirkhams bod, hvor der bliver lavet hjemmelavet slik, bolsjer, sundt slik og andet lækkert. Alt er håndlavet og produceret af Jodi selv. Hvis du er i det sunde hjørne, kan du besøge boden Abril, der sælger hjemmelavet granola og quinoa, ristede mandler, egen teblanding og matcha te.

Julemarkedet ved kirken
Jacobskirken, Thorsgade 40, 5000 Odense.

I den vestlige del af Odense ved Jacobskirken i Thorsgade kan du den 3. december komme til julemarked fra klokken 14 til 17 og købe gløgg og kager samt støtte et godt formål. Al salget af julegodter går nemlig til udsatte – for eksempel samles der ind til Odenses hjemløse. Hos Julemarkedet ved Jacobskirken vil det være muligt at gå rundt blandt boder og få lidt godt til ganen, købe julegaver eller se det krybbespil, som kirkens børn og unge opfører klokken 15. Sidst på dagen bliver der delt godteposer ud til alle fremmødte børn – og så skal der danses om juletræet!