Foto: Dining Week.

ANNONCE: I uge 7 løber restaurantfestivalen Dining Week af stablen på Fyn med tre retter til 215 kroner plus gebyr på udvalgte restauranter.

Står vinterferien på staycation på Fyn? Så er ferien den perfekte anledning til at forkæle sig selv med et restaurantbesøg eller to, når Europas største restaurantfestival Dining Week bliver afholdt fra søndag den 11. til søndag den 18. februar på Fyn.

Her kan du få en tre-retters menu på udvalgte fynske restauranter til bare 215 kroner plus gebyr. Det er da lige til at overskue, ikke? Nedenfor giver vi dig et overblik over, hvilke restauranter du kan vælge mellem, og hvad står menuen står på.

Velbekomme!

I Pupi Siciliani
Den sicilianske restaurant på Vindegade i Odense har en ambition om at servere intet mindre det bedste fra Middelhavets madkultur på din tallerken. Smag, om der er noget om snakken, når du til Dining Week kan sætte tænderne i denne menu:

Forret: Bruscetta med paté, kapers, ansjos og pancetta
Hovedret:
Svinekæbe med marsala, sultana rosiner og polenta
Dessert: 
Mascarpone-is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsin

Restauranten tilbyder også en vegetarmenu til samme pris.

Køb billet til I Pupi Siciliani her

Kok & Vin
På St. Gråbrødrestræde i Odense finder du restauranten Kok & Vin, der er inspireret af det franske køkken. Her bliver mange af råvarerne produceret i restaurantens baghave, og de bliver forvandlet til enkel mad med fokus på den gode smag. Til Dining Week kan du smage følgende retter:

Forret: Koldrøget torsk a la “Nytårs Style” med beder, dild og peberrod
Hovedret: Stegt okseculotte og ragout på tykkam med knoldselleri og palmekål
Dessert: Kok & Vins Solero-is med mango og passionsfrugt

Køb din billet til Kok & Vin her 

Olufs Bagers Gård
Tag plads i den hyggelige restaurant i Odense med rå fliser på gulvet og skrå træstolper midt i rummet. Restauranten serverer normalt delemad om aftenen og arbejder med en eksperimenterende tilgang til det danske køkken. Vil du spise til Dining Week, kan du glæde dig til denne menu:

Forret: Charcuterie og fasan – tyttebær – salturt
Hovedret: Gris – porre – perlespelt
Dessert: Mørk chokolade – æbler – karamel

Køb din billet til Restaurant Olufs Bagers Gård her

Ristorante Capri
Siden 1979 har du kunne besøge den italienske Ristorante Capri i Odense. Ejeren er selv fra støvlelandet, og restauranten er opkaldt efter øen Capri ud for Napoli-bugten. Her får du mad lavet med passion og kærlighed for det italienske køkken, og til Dining Week kan du sætte tænderne i denne tre-retters menu:

Forret: Tortellini al tartufo – fyldte tortellini med trøffelsauce
Hovedret: Saltimbocca alla romana – kalv med prosciutto og salvie-kartoffelkroket
Dessert: Vandbakkelser med creme og vaniljeis

Køb din billet til Ristorante Capri her 

Gorm’s Pizza Odense
Vælger du at spise en Dining Week-menu hos Gorm’s Pizza Odense, er den ikke bygget op efter danske traditioner. Restauranten har taget pizzalandets vane for delemad til sig, og til Dining Week får du således snacks, antipasti og stykker af forskellige gourmetpizzaer over fem serveringer, som hele bordet kan dele. Du kan glæde dig til disse serveringer:

1. Servering: Chips af rugbrød – rygeostcreme – balsamicoglace 
2. Servering: To slags pølser – to slags oste – sylt – tapenade 
3. Servering: Lakserilette med urtesalat og syltede cherrytomater serveret på crostini samt 1/4 Pizza Margherita med bøffelmozzarella, cherrytomat, basilikumsollie og frisk basilikum
4. Servering: 1/4 hvid gourmetpizza med sydfynsk lammesalami, mozzarella, knoldselleri som puré og crudité, cherrytomat, æble og rocula samt en 1/4 Dining Week signaturpizza med tomat, mozzarella, spicy “Ventricina”-salami, grønkål og pesto
5. Servering: Tiramisu med masceponecreme, brandy, espresso og kakao

Gorm’s Pizza Odense tilbyder også en vegetarmenu til samme pris samt en vinmenu med et glas bobler, et glas hvidvin, et glas rødvin og kaffe eller te til 180 kroner.

Køb din billet til Gorm’s Pizza Odense her

Brasserie Svanen
Lige ved vandet på KulturØen i Middelfart er du sikret en udsigt i særklasse hos Brasserie Svanen. Køkkenet fokuserer på at lave god og moderne brasseriemad med passion og sans for det gode håndværk, og i restauranten bliver der lagt vægt på det gode værtsskab. Menuen til Dining Week byder på følgende:

Forret: Grønkålssuppe med bagt torsk og syrnet fløde
Hovedret: Stegt svinekrone med brændte porrer, smørdampede rosenkål, Pommes Anna og svampesauce.
Dessert: Panna cotta med karamel, æble sorbet, tuilles og tapioka-perler

Restauranten tilbyder også en vinmenu med tre glas vin til 210 kroner.

Køb din billet til Brasserie Svanen her 

Brobygårds Køkken
I omgivelser, der bedst beskrives som ægte landlig idyl, finder du restauranten Brobygårds Køkken i Broby. Menuen er ifølge restauranten selv malet i franske farver, og bestiller du en tilhørende vinmenu til maden på forhånd, sparer du 20 kroner. Maden, du til Dining Week skal drikke din vin til, er denne menu:

Forret: Jordskokkesuppe med torsk, ristede mandler og urteolie
Hovedret: Oksemørbrad med grøn salat, ovnbagte små aspargeskartofler og bearnaisesauce
Dessert: Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet

Restauranten tilbyder også en vegetarmenu til samme pris, og vinmenuen koster 164 kroner og består af tre glas vin.

Køb din billet til Brobygårs Køkken her 

Gl. Brydegaard
Maden i restauranten Gl. Brydegaards køkken er lavet på økologiske og lokale råvarer. Den bliver anrettet efter en rustik æstetik, og når du skal indtage retterne, sker det i flotte lokaler med skov, strand og eng i baghaven. Restauranten syd for Assens har til Dining Week sammensat følgende menu:

Forret: Stegt pastinak – sauté grønkål – asiatisk smør – brændt laks og brød
Hovedret: Kålrabipuré – rå glaskål – bagt persillerod – kalvespidsbryst – peberodssauce
Dessert: Havtornefromage – marengs – gelé – sorbet

Restauranten tilbyder også en vegetarmenu til samme pris.

Køb din billet til Gl. Brydegaard her

Munkebo Kro
Med næsten 200 år på bagen er restauranten Munkebo Kro en erfaren aktør på den fynske gourmetscene. Her får du retter lavet efter både det klassiske krokøkken og det franske landkøkken baseret på årstidens råvarer. Udover maden kan du nyde en smuk udsigt over vandet, når du har taget plads på restauranten for at nyde denne Dining Week-menu:

Forret: Koldrøget laks med cremet selleri, sprøde chips, krydderurter og dildolie
Hovedret: Helstegt oksefilet med rødvinssauce, sprød porretærte og smørstegt gulerod
Dessert: Vaniljemazarin og citrus mousse

Kroen tilbyder også en vegetarmenu til samme pris.

Køb din billet til Munkebo Kro her

Hotel Troense
Med en udsigt, der til den ene side byder på Svenborgsund og den anden side på små bindingværkshuse, er du sikret en stemningsfuld aften på Hotel Troense til Dining Week. Restauranten serverer dejlig og velberedt mad, og du kan glæde dig til at smage denne menu, hvis du reserverer bord her i uge 7:

Forret: Variation af torsk: Rimmet, souffle og boller
Hovedret: Rulle af okse fyldt med mascarpone, seranoskinke og svampe, hertil glaserede persillerødder, rødbedepuré, grønkål, kraftig glace og Pommes Anna
Dessert:  Æbletærte, sorbet-coulis og sne

Restauranten byder desuden på en vegetarmenu til samme pris samt en vinemenu med et glas vin til hver ret til 298 kroner.

Køb din billet til Hotel Troense her

Restaurantfestivalen bliver afholdt i samarbejde med mineralvandmærket San Pellegrino og det digitale madmagasin Copenhagen Food.