Går du og leger med ideen om at åbne din helt egen restaurant? Det at starte en restaurant kræver både en masse planlægning og hårdt arbejde. Der er mange faktorer, der spiller ind, alt fra menu – til valg af leverandører – til udarbejdelsen af en forretningsplan. Vi skraber dårlig nok overfladen. Hvis du er nysgerrig, så har vi her samlet nogle punkter, som du skal have styr på før du åbner din restaurant.

Fokus på koncept

Når du skal starte en restaurant, så er det vigtigt, at have et klart koncept og brand i hovedet. Dette kommer nemlig til at påvirke udgangspunktet for resten af din forretning. Dit koncept kommer til at påvirke indretningen, servicen, dine kunder og selvfølgelig selve maden. Det er det, der skaber selve identiteten på din restaurant og gerne differentierer dig i forhold til ’alle de andre’.

Det er vigtigt, at holde fokus på dit koncept og ikke skyde for bredt. Hvis du prøver, at appellere til for mange, kan du ende med ikke at appellere til nogen. Hvis din restaurant f.eks. både sælger sushi og burger på samme menukort, så kan det være svært for kunden, at se hvad dit koncept faktisk er. Derfor skal du finde ud af, hvem din ideelle målgruppe er, og hvordan du bedst muligt kan ramme dem med dit koncept. 

Det at åbne en restaurant med et gennemført koncept kan være en rigtig dyr affære. Uden at komme ind på investeringer i forhold til udstyr, lokale, ingredienser og en masse andet, så kan det virke som en umulig opgave uden en investering eller lån. Lendme er Danmarks første låneformidler, der kan hjælpe dig med at indhente personlige og konkrete lånetilbud fra flere anerkendte banker. Her behøver du kun udfylde en ansøgning, hvilket kan hjælpe dig hurtigt i gang.

Sikkerhed er vigtigt

Tyveri, indbrud og hærværk kan have katastrofale konsekvenser for enhver virksomhed, og vil ofte betyde store udgifter og en masse besværlige timer, der skal bruges med forsikring og politi. Derfor er sikkerhed så vigtigt et element i enhver forretning. Det går ikke, at du bruger mange penge og private timer i din restaurant, hvorefter nogen skal komme og ødelægge det hele. Derfor er det fuldstændig essentiel, at du sikre din restaurant fra både interne og eksterne trusler.

Men hvad har du så faktisk brug for? Om end det er overvågning, fysisk fastgørelse af elektronisk udstyr eller måske sikkerhedsskabe til opbevaring. Mulighederne er mange. Det kan godt være lidt svært, at få identificerede sine faktiske behov, da dette typisk er påvirket af flere faktorer. Som ny restaurant ejer er det relevant at søge vejledning hos nogle eksperter, der via personlig dialog kan rådgive efter dine behov. Safe Group har over 30 års erfaring med udvikling og vejledning af sikringsløsninger. De tilbyder personlig rådgivning, hvilket skaber grundlag for den bedste løsning til dine behov.

Det gode team

Et af de vigtigste elementer i at åbne en restaurant er at hyre det rette personale. Der er mange operationelle roller, der er nødvendig for at forretningen kan køre rundt: kok, manager, tjener, opvasker, bare for at nævne nogle. Hverdagen i en restaurant er typisk en med fart på, der kræver stort overblik og evnen til at multitaske. Derfor vil det rette personale aldrig kunne fungere uden den rette ledelse.

Sammenspillet og kommunikationen mellem ledelsen og medarbejderne er en essentiel del af at drive en succesfuld restaurant. Derfor er det vigtigt, at udvikle sine personlige kompetencer. Fortuna kurser er en konsulentvirksomhed, der tilbyder kurser, der kan forbedre dine ledelsesevner. Dette hjælper, så du står bedre stillet til at løse konflikter, kommunikere med medarbejdere og lede din restaurant til at blive den succes, som du altid har drømt om.  

DEL
Avatar
ANNONCØRINDHOLD Denne artikel er skrevet og indrykket af en Smag Odense Brand Partner og kan indeholde affiliate links. Smag Odense har intet med produktionen af artiklen at gøre.