Foto: Pixabay.

6 hyggelige steder med morgenmad i Odense

GUIDE: Orker du ikke havregrøden derhjemme til morgenmad? Fortvivl ej – vi giver dig seks skarpe bud på skønne morgenmadssteder i Odense.

Farvestrålende morgenkomplet
Riceteria Odense, Mageløs 1, 5000 Odense

Det er et sandt farvebombardement, der møder øjet, når du træder ind ad døren hos Riceteria. Og selv den mest trætte og morgensure kan kun blive i godt humør af den funky og farvestrålende kombinerede butik og café. Maden er simpel, sund og frisk! Menukortet byder blandt andet på skyr med frisk frugtkompot lavet på sæsonens frugter og friskbagte boller med smør. Mums! For 54 kroner kan du også vælge den Instagram-venlige glutenfri grød med tre valgfri toppings, herunder kokos, æblemos, mandler, nødder, lakridssukker, frysetørret hindbær, chiafrø, karamel og dagens frugter. Så kan du godt finde din smartphone frem! Med så fair priser bliver der vist også råd til lidt vådt til ganen, så glem ikke en chai latte, en cortado eller måske en matcha latte til maden. Skal det gå vildt for sig, kan du peppe dagen op med en varm kakao med Bailey og en lækker kage. Godmorgen, blev der sagt!

Morgenmad med god samvittighed
The Food Stall, Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C

The Food Stall er en glimrende mulighed, hvis morgenmaden glipper derhjemme! Her kan du snuppe lidt med på farten eller tage plads i restauranten og nyde en rolig start på dagen i en gæstfri atmosfære. I restauranten kan du for eksempel erstatte den sædvanlige omgang havregrød med en chiagrød med mandelmælk, hindbær-/solbærkompot toppet med rosiner, nødder og kerner. Ellers kan du måske fristes af en chokolade protein chiagrød. Så begynder morgenen altså ikke meget bedre! Du kan også sætte tænderne i laktosefri økologisk skyr med solbær og glutenfri topping. Du bør naturligvis skylle efter med en smoothie med eksempelvis spinat, avocado, banan og appelsinjuice. Skal dagen starte med et skud koffein, så prøv en af de vellavede kaffevarianter. Eller bryd vanen med en kernesund matcha latte lavet på havremælk.

Ingen smalle steder
Den Lille Smalle, Vestergade 5A, 5000 Odense C

For enden af den pulserende Vestergade finder du Den Lille Smalle, som trods navnet bestemt ikke byder på nogen smalle steder! Begynd dagen med sommer på skål i form af den populære og ikke mindst Instagram-venlige chia- og smoothie bowl med chiagrød og smoothie toppet med jordbær, banan, mandler og kokos. Er du til brød, kan du sætte kulør på din morgenmad med en rugbrødsmad med avocado, chiafrø, pesto, syltede rødløg og purløg. Skal det være sødt, så prøv Den Lille Smalles bananbrød med mascaponecreme og bærkompot. Mums! Kaffevarianter er der nok af, og er du til juice, byder caféen også på et stort udvalg af slagsen. Bl.a. en version på appelsin, gulerod, æble og ingefær eller en grøn udgave med avocado, spinat, æble og lime. Den Lille Smalle har som en ekstra bonus hjemme lige ud for byens smukke rådhus og den brostensbelagte Flakhaven. Kryds endelig over her, og sig godmorgen til Oceania – den kæmpemæssige bronzestatue midt på Flakhaven. God start på dagen!

Multikulturel morgenmad på italiensk manér
Fredo’s Coffee Right, Brandts Passage 31G, 5000 Odense C

Midt i byens gamle Latinerkvarter ligger en sand multikulturel perle af en kaffebar. På Fredo’s er der fokus på kaffehåndværket, så kaffevariationerne er spændende! Stedets kyndige baristaer tager altid kaffebønnerne fra den italienske kaffegigant Illy under særdeles kærlig behandling. Snup for eksempel en kop koldbrygget kaffe med lidt lækkert bagværk on the side: Måske en bolle med ost og smør, en croissant eller pain au chocolate? Skal der mere til at stille din morgensult, byder Fredo’s også på grillede sandwich med blandt andet parmaskinke, chorizo eller en vegetarudgave. Er du i det søde hjørne, så prøv en af caféens kager, der leveres af Odense Chokoladehus samt Det Gode Brød. Vil du slukke tørsten i andet end kaffe, er der både smoothies, te, juice og ikke mindst øl, vin og bobler på kortet. Så skal den dag nok starte godt ud!

Social morgenmad for alle
ODEON Social, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C

I musik-, teater- og konferencehuset Odeon ligger den fortrinlige café ODEON Social. Her kan du hver formiddag begynde dagen med en bolle med smør, ost og marmelade til 35 kroner. Er du mere til søde sager, kan du sætte tænderne i både hindbærsnitter og romkugler. Ja tak, siger vi bare! Bliv desuden endelig hængende, når den sidste slurk er drukket. ODEON Social lever nemlig til fulde op til sit navn og har stor fokus på inkluderende sociale arrangementer. Hvad siger du for eksempel til en omgang yoga, quiz eller “fredagslatter”? Har du en studiegruppe, er du også meget velkommen til at hive den med ned på caféen. Så kan I supplere lektielæsningen med en omgang morgenmad.

Å-udsigt på Filosoffen
Nelle’s, Filosofgangen 30B, Rosenbæk Torv 1, Overgade 21A, Jernbanegade 21, 5000 Odense C

Nelle’s er lidt af en odenseansk succeshistorie, og caféen har lokaler flere steder i byen. Foruden caféerne i Pantheonsgade og Overgade kan du også indtage din morgenkaffe med udsigt til Odense Å og Munke Moses grønne omgivelser. Nelle’s har fokus på bæredygtig kaffe samt lækker, simpel mad fra lokale leverandører. Uanset om du er morgenmenneske eller syvsover, kan du her begynde dagen med en økologisk bolle med smør til bare 22 kroner. Eller en mandelbar med chokolade, karamel, rosiner og tranebær til 28 kr. Hva’be’har! Vil du kickstarte dagen, så snup en friskpresset juice som med Nelle’s egne ord er ”ren frugtkrudt, lige ned i løgneren”. Tør du lade være med at prøve?!