Burger Anarchy

Guide: Elsker du også vegetarmad? Vi har samlet 6 steder til dig, hvor du kan få smækre vegetarburgere.

Økologiske fristelser
Café Kosmos, Lottrups Gård 1, 5000 Odense

I hjertet af Odense finder du Café Kosmos. Det er en vegansk og økologisk café, som har tre burgere på menuen til 99 kroner. Du kan få en Kosmos Burger med en bønnebøf, coleslaw, syltede rødløg og BBQ sauce, en Fikse Burger med paneret selleri samt hjemmelavet remoulade og dild, og til sidst er der en Mexi Burger med en bønnebøf, salsa og hjemmesyltede chili på menuen. Er det svært at beslutte, hvilken burger du skal have, så kan du vælge Mikro Menuen. Der får du alle burgere i miniformat til 115 kroner. Er du ekstra sulten, kan du prøve Makro Burgeren til 110 kroner – den serveres med en ekstra bøf og fritter til. Du kan tilkøbe ovnbagte kartofler med hjemmelavet mayo for 30 kroner. Hos Café Kosmos bager de selv burgerbollerne, og alle kan købes glutenfrit. Skal du have noget at drikke til, anbefaler Kosmos den økologiske ginger ale fra Naturfrisk. Ejerne går ind for bæredygtighed, og inventaret er hjemmelavet.

En burgerbar med kant
Burger Anarchy, Gravene 2, 5000 Odense

Rammer du en dag med godt vejr, er det oplagt at sidde på caféens terasse og nyde udsigten over de smukke, gamle bygninger i Odense. Men den gode stemning mangler bestemt ikke, hvis du sætter dig inden for – der er nemlig træmøbler, guldrammer og et vildsvin på væggen til at pryde caféen indvendigt. Der er hele seks burgere på menuen, som du kan købe i vegetarudgave, og så kan månedens burger også altid serveres i veggie-version. Du kan for eksempel prøve en Nacho Libre med chilimayo, salsa, avocado og cheddar, eller hvad med en Lagertha med paneret lyssej, mayo, estragon og citron? Vegetar-bøffen varierer efter årstidens råvarer, og tidligere har der været kikærter, sorte bønner, figner og svampe eller majs, ærter, peberfrugt og basilikum i bøffen. Den er altid vegansk og glutenfri. Prisen er forskellig efter hvilken variant, du vælger, men du kommer af med omkring 115 kroner for en burger. Dét er lækkert og grønt!

Tømmermandsburger på menuen
Venchi, Vestergade 83 st. th. 5000 Odense

Hos Venchi er alt vegansk, og der er tre burgere på menuen. Du kan få en Venchis Burger for 99 kroner. Den indeholder en linsebøf, avocado, ingefær, syltede rødløg og en hjemmelavet hvidløgsdressing. Trænger du til en rigtig snasket tømmermandsburger, så kan Café Venchi også klare dét. De har nemlig en Lækon/Veg-ost Burger på menuen, som er den veganske udgave af en cheeseburger med bacon. Den indeholder en linsebøf, lækon, veg-ost, syltede drueagurker, hjemmelavet burgerdressing og ketchup, og den koster 109 kroner. Den sidste burger på menukortet hedder Pulled BBQ og er med jackfruit, avocado, coleslaw, cashewnødder samt BBQ-sauce, og den står til 109 kroner. Er du rigtig sulten, kan alle burgerne købes med hjemmelavede fritter og aioli for 15 kroner ekstra. Venchi er rå med en New Yorker-væg bag baren og mørke træmøbler. I kan enten sætte jer over for hinanden ved et af bordene eller ved vinduet og følge med i gadens liv.

Byg din egen burger
Café Chino, Brandts Passage 6-8, 5000 Odense

Når du træder ind ad dørene på Café Chino, bliver du mødt af gule vægge og en troldegren, som hænger fra loftet. På caféen bygger du din egen burger, og du kan således få fire forskellige slags vegetarburgere – en med burgerdressing og ketchup, en BBQ med syltet tomat, en chipotle med røget chilimayo og jalapeños eller en med salsa, guacamole og tortillachips. Priserne spænder fra mellem 126 og 146 kroner alt efter, hvilken udgave du vælger. Bøffen er lavet af linser, og hvis du er ekstra sulten, kan du få en dobbeltburger med to bøffer i. Alle burgere bliver serveret med økologiske, håndskårne pommes frites og en valgfri dyp. Du kan vælge mellem mayonnaise, chipotle-mayo, aioli og BBQ. Hvis du vil gøre noget særligt ud af din burger, er det muligt at tilkøbe ekstra tilbehør som for eksempel cheddar eller et spejlæg. Af drikkevarer kan du få sodavand, Søbogaard saft, smoothie, lemonade eller en milkshake.

Til den rigtig sultne
The Burger, Vestergade 55, 5000 Odense

The Burger er en restaurant, der er delt op i to etager. I det øverste er der caféområde, hvor du kan drikke kaffe og milkshakes, imens den nederste etage summer af restaurant-stemning med mørke, rustikke træborde, klinkegulv og levende lys. Også hos The Burger er der en vegetarburger på menuen. Den serveres i en hjemmelavet sesambolle og indeholder mozzarella, soltørrede tomater og urtedressing. Burgeren bliver serveret med kartoffelbåde, og du kan dyppe kartoflerne i hjemmelavet hvidløgsdip. Hele menuen koster 110 kroner. Trænger du også til noget at drikke, så kan du slukke tørsten med enten en klassisk sodavand eller saft fra Bornholms Mosteri. Du kan vælge blandt mange smage som tranebær, hyldeblomst og rabarber for 29 kroner. Al maden hos The Burger kan også købes glutenfrit. Du kan enten blive og spise eller tage din burger med som take away. The Burger har åbent alle ugens dage fra klokken 10 til 21.

En ægte amerikansk diner
Chicago Burger, Buchwaldsgade 11, 5000 Odense C

Løber dine tænder i vand, når du tænker på en rigtig amerikansk burger, så er det Chicago Burger, du skal på. Ikke nok med at dressingerne er lavet efter en amerikansk opskrift, så er der også autentisk med LP’er hængende på væggene og turkise lædermøbler – man skulle næsten tro, at du sidder i en ægte amerikansk diner. Menukortet med burgere er langt, og du finder også en ved navn Veggie Style iblandt. Bøffen er lavet på blomkål, gulerod og kartoffel, og burgeren indeholder løgringe, salat, tomat, agurk og en hjemmelavet dressing. Selve burgeren koster 59 kroner, og hvis du er ekstra sulten, får du en menu for 89 kroner med pommes frites og en halv liter sodavand. Chicago sælger selvfølgelig også shakes – du er jo (næsten) i Amerika. Du kan få en cherry shake, oreo shake eller hvad med en med mango shake? De koster en flad halvtredser, og Chicago Burger lover, det er den bedste shake, du kommer til at smage.