5 steder med lækre vegetarburgere i Odense

Guide: Elsker du også vegetarmad? Vi har samlet 5 steder til dig, hvor du kan få smagfulde vegetarburgere i Odense.

Økologiske vegetarburgere, som er 100% plantebaserede
Café Kosmos, Lottrups Gård 1, 5000 Odense C

I hjertet af Odense finder du Café Kosmos. Det er en vegansk og økologisk café, som har to vegetarburgere på menuen til henholdsvis 119 og 129 kroner. Du kan få en Kosmos Burger med en hjemmelavet bønnebøf, coleslaw, syltede rødløg, syltede agurker, BBQ sauce og mayo, som serveres i en hjemmebagt bolle. Derudover kan du få en Fikse Burger med panerede rodfrugter, syltede rødløg, remoulade, mayo, frisk tomat, dild og kapers. Også i en hjemmebagt bolle. Burgerbollerne kan du også få i en glutenfri version. Du kan tilkøbe stegte kartofler med hjemmelavet mayo for 49 kroner. Skal du have noget at drikke til, er der også masser af muligheder, lige meget om du er til øl, sodavand, saft eller vin. Ejerne bag Café Kosmos går ind for bæredygtighed, og de får deres grøntsager og mel fra en lokal avler. Inventaret i caféen er upcyclede vintagemøbler og med hjemmelavede gamle beton støbeplade-borde.

En burgerbar med kant – og gourmet                                           Burger Anarchy, Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense C

I Storms Pakhus er der altid god stemning og med en lækker vegetarburger fra Burger Anarchy, kan det næsten ikke blive bedre. De serverer nytænkende kombinationer og flabede smagskoncepter – og så er det gourmet. Der er mange forskellige burgere på menuen, som du kan købe i vegetarudgave, hvor bøffen er lavet af rødbeder, svampe, løg, perlebyg og favabønner. Burger Anarchy serverer også en månedens burger, som du altid kan få i veggie-version. Dét er lækre og grønne vegetarburgere!

Forskellige burgere med vegansk bøf
Café Chino, Brandts Passage 6-8, 5000 Odense C

Når du træder ind ad dørene på Café Chino, bliver du mødt af gule vægge og en troldegren, som hænger fra loftet. På caféen kan du købe alle deres burgere med en vegansk bøf baseret på ærter. Du kan således få fire forskellige slags vegetarburgere – en med burgerdressing og ketchup, en BBQ med syltet rødkål, en chili-udgave med røget chilimayo og karamelliseret løg eller en med salsa, guacamole og tortillachips. Priserne spænder fra mellem 149 og 169 kroner alt efter, hvilken udgave du vælger. Hvis du er ekstra sulten, kan du få en dobbeltburger med to bøffer i. Alle burgere bliver serveret med økologiske, håndskårne pommes frites og en valgfri dyppelse. Du kan vælge mellem mayonnaise, chipotle-mayo og aioli. Hvis du vil gøre noget særligt ud af din burger, er det muligt at tilkøbe ekstra tilbehør som for eksempel cheddar eller et spejlæg. Af drikkevarer kan du få sodavand, saft, smoothie, lemonade eller en milkshake.

Til den rigtig sultne
The Burger, Vestergade 55, 5000 Odense C

The Burger er en restaurant, der er delt op i to etager. I det øverste er der caféområde, hvor du kan drikke kaffe og milkshakes, imens den nederste etage summer af restaurant-stemning med mørke, rustikke træborde, klinkegulv og levende lys. Også hos The Burger er der en vegetarburger på menuen. Den serveres i en hjemmelavet sesambolle og indeholder mozzarella, soltørrede tomater og guacamole. Burgeren bliver serveret med kartoffelbåde, og du kan dyppe kartoflerne i hjemmelavet hvidløgsdip. Hele menuen koster 139 kroner. Trænger du også til noget at drikke, så kan du slukke tørsten med enten en klassisk sodavand eller saft fra Bornholms Mosteri. Du kan vælge blandt mange smage som tranebær, hyldeblomst og rabarber. Al maden hos The Burger kan også købes glutenfrit. Du kan enten blive og spise eller tage din burger med som takeaway. The Burger har åbent alle ugens dage til klokken 21.

En ægte amerikansk diner
Chicago Burger, Buchwaldsgade 11 og Englandsgade 2, 5000 Odense C

Løber dine tænder i vand, når du tænker på en rigtig amerikansk burger, så skal du besøge Chicago Burger. Ikke nok med at dressingerne er lavet efter en amerikansk opskrift, så er der også autentisk med LP’er hængende på væggene og turkise lædermøbler – man skulle næsten tro, at du sidder i en ægte amerikansk diner. Menukortet med burgere er langt, og du finder også en ved navn Veggie Style iblandt. Bøffen er lavet på bl.a. rødbede og champignon, og burgeren indeholder rødløg, salat, tomat, union rings og en hjemmelavet dressing. Selve burgeren koster 85 kroner, og hvis du er ekstra sulten, får du en menu for 125 kroner med pommes frites og en halv liter sodavand. Chicago sælger selvfølgelig også shakes – du er jo (næsten) i Amerika. Du kan få en cherry shake, US shake eller en Chicago shake? De koster 60 kroner, og Chicago Burger lover, det er den bedste shake, du kommer til at smage.