Foto: Andrew Scrase. /Café Kræz

Guide: Det er tid til at invitere din udkårne på date-night, men hvor skal I tage hen? Her er 6 forslag til en god kæresteaften med lækker mad på menuen.

Helse freaks
Den Lille Smalle, Vestergade 5 st. th., 5000 Odense C

Har I lyst til at tage på en sund formiddags- eller eftermiddagsdate i hyggeligt omgivelser, så er Den Lille Smalle et fremragende bud på, hvor I kan tage hen. Stedet serverer 9 forskellige smagfulde, sunde juice, hvor du blandt andet kan vælge varianten: Ananas, passionsfrugt, æble, mango. Ellers kan I også bestille de klassiske, varme drikke som café latte, espresso, americano med flere. Hvis I er sultne, kan I selvfølgelig også spise noget mad! I kan eksempelvis bestille en chia- og smoothiebowl, hvor der følger mandler samt både frosne og friske bær heriblandt hindbær og banan med. Menukortet tilbyder en masse sunde morgenmad- og frokostvarianter, så I kommer ikke til at gå sultne derfra. På Den Lille Smalle kan i slappe helt af, snakke og kindkysse dagen lang. Den Lille Smalle åbningstider har åbent mandag til fredag fra 09.00-18.00, lørdag fra 09.00-17.00 og søndag fra 10.00-16.00.

Dinner and a Movie
Café Biografen, Amfipladsen 13, 5000 Odense C

Måske kender du konceptet ”dinner and a movie”, hvilket er indbegrebet af en intim, romantisk aften. På Amfipladesen ved Brandts Klædefabrik har I mulighed for at kombinere velsmagende morgenmad eller frokost med en tidlig forestilling 10.00-23.00 fra mandag til lørdag og søndag fra 10.00-22.30. Café Biografen serverer det klassiske café-mad til overkommelige priser som for eksempel burgere og nachos, men I kan også bestille vegetarretter eller rugbrød med røget kaviar, rødløg, cremefraiche med citronskal med mere. Til den søde tand kan I vælge mellem italiensk is, pandekager eller dagens tærte, hvor sidstnævnte serveres med flødeskum og sirup. I kan sidde indenfor i de hyggelige lokaler, men hvis vejret er til det, har I også mulighed for at tage plads udenfor på Amfipladsen, der summer af liv og glade dage. I de fire stemningsfulde biografsale vises der smalle og skæve film, der har meget på hjerte, og I kan forvente en romantisk og samtidig tankevækkende oplevelse.

Den festlige date
Café Kræz, Gråbrødre Plads &, 5000 Odense C

Hvis I vil afslutte jeres romantiske aften lidt mere festlige, så er Café Kræz på Gråbrødre Plads et rigtig godt bud. Hver weekend skruer de nemlig op for natklub-attituden, hvor I kan afslutte jeres aftensmåltid med drinks, vin og dans. Caféen holder nemlig åbent helt indtil klokken 03.00 og 04.00 hver fredag og lørdag, så her kan I smutte forbi, hvis I slet ikke kan slippe hinandens hænder, og I har lyst til at danse hele natten lang. Café Kræz’s cocktailkort er smagfuldt og tiltrækkende, hvor du for eksempel kan bestille en Raspberita, som er lavet af tequila, triple sec, cambord og lime. Hver fredag og lørdag er aldersgrænsen efter klokken 23.00 minimum 20 år, og I skal vise gyldigt ID. Hvis I blot er sultne, kan I selvfølgelig nøjes med at bestille noget smagfuldt mad fra menukortet, hvor I blandt andet kan vælge mellem koldrøget laks eller ribeye steak. Åbningstiderne er: mandag til torsdag fra klokken 09.00-01.00. Fredag er der åbent fra klokken 09.00-03.00, lørdag fra 09.30-04.00 og søndag fra 09.30-23.00.

Middag med udsigt
Nelle’s I Filosoffen, Kunstbygningen Filosoffen, Filosofgangen 30, 5000 Odense C

Caféen har muligvis den bedste beliggenhed i Odense C. Her kan du i ro og mag nyde et dejligt glas vin med din kære, alt imens I nyder de skønne, grønne omgivelser og udsigten udover Munke Mose og Odense Å. Til jeres vin kan I for eksempel dele en tapas-anretning til to, hvortil der følger sortfodskinke, røget carpaccio, fennikelpølse, Tomme de Savoi, Morbier og meget andet. Hvis I ikke er så sultne, har I også muligheden for at bestille en mindre snack-tallerken, hvortil I får den italiske, mousserende vin Prosecco til at skylle ned med. Hvis I blot ønsker jer en kop kaffe, kan I selvfølgelig også købe det. Nelle’s sælger nemlig frisk ristet og bæredygtig kaffe i alle de klassiske varianter. Nelle’s har åben mandag-fredag fra 08.00-22.00, lørdag fra 09.00-22.00 og søndag 10.00-18.00.

Street food marked
Storms Pakhus, Seebladsgade 21, 5000 Odense

Hvis I ikke kan blive enige om, hvad I skal spise på jeres date, så er Storms Pakhus et fremragende bud på. Her kan I tage hen og nyde de utallige retter og drikkevare, som de 24 madboder og 6 barer tilbyder. Der er mulighed for at vælge mad fra alle verdens 7 kontinenter, hvilket gør, at der er noget til enhver smag. Derudover kan I gå på opdagelse i Storms Pakhus’s kreative værksteder i bunden af den store industrihal. Hvis I elsker mangfoldighed, spændende mad- og drikkevariationer, så er Storms Pakhus det allerbedste bud. I kan eksempelvis dele en af de syv delikate pizzaer fra Pizza Pazza, alt imens I ser hinanden dybt i øjnene. Dette kan for eksempelvis være en pizza Carbonara med lufttørret svinekæbe. I kan besøge Storms Pakhus fra mandag til torsdag fra 11.00-23.00, fredag og lørdag fra 11.00-02.00 og søndag igen fra 11.00-23.00.

Some Like it Hot
Gringas, Overgade 25, 5000 Odense C

Er I begge to klar på at udfordre smagsløgene og chilitolerancen, så så kan I besøge det hyggelige, mexicanske spisested i Overgade. Det mexicanske køkken er kendt for sin kogekunst med intens og varierende smag med jalapeñoer og chili samt farverige dekorationer og variationer af krydderier, der blandt andet inkluderer chili og kakao. Det repræsenterer Gringas til perfektion! De fleste grøntsager bliver hentet på grønttorvet, øllet er lokalt og kødet 100 procent fritgående. I kan blandt andet vælge imellem mange variationer af tortilla, hvortil I har muligheden for at tilføje diverse fyld som eksempelvis økologisk svin, der er langtidstilberedt sammen med appelsin og krydderier. Gringas holder åben fra tirsdag til torsdag fra 16.00-21.30 og fredag-lørdag fra 16.00-22.00. Der er imidlertid lukket hver mandag og søndag. Så har I lyst til en romantisk rejse, men har I ikke råd til flybilletten, kan I blot tage ned i Overgade og besøge det hotte, mellemamerikanske spisested.

DEL
Skribent. Det orientalske køkken har altid været mit fortrukne grundet den smagfulde mad, der bærer præg af kærlighed til detaljen, og som samtidig er spændende og sundt. Derudover er jeg stor tilhænger af et glas hvidvin - i alt slags vejr. Færdiguddannet i Kultur, Kommunikation og Globalisering.