Foto: Andrew Scrase. /Café Kræz

6 spisesteder til date-nights i Odense

Guide: Det er tid til at invitere din udkårne på date-night, men hvor skal I tage hen? Her er 6 forslag til en god kæresteaften med lækker mad på menuen.

Dinner and a Movie
Café Biografen, Amfipladsen 13, 5000 Odense C

Måske kender du konceptet ”dinner and a movie”, hvilket er indbegrebet af en intim, romantisk aften. På Amfipladsen ved Brandts Klædefabrik har I mulighed for at kombinere velsmagende morgenmad eller frokost med en tidlig forestilling 10.00-23.00 fra mandag til lørdag og søndag fra 10.00-22.30. Café Biografen serverer det klassiske café-mad til overkommelige priser som for eksempel burgere og nachos, men I kan også bestille tapas til to eller koldrøget laks. I kan sidde indenfor i de hyggelige lokaler, men hvis vejret er til det, har I også mulighed for at tage plads udenfor på Amfipladsen, der summer af liv og glade dage. I de fire stemningsfulde biografsale vises der smalle og skæve film, der har meget på hjerte, og I kan forvente en romantisk og samtidig tankevækkende oplevelse.

Den festlige date
Café Kræz, Gråbrødre Plads &, 5000 Odense C

Hvis I vil afslutte jeres romantiske aften lidt mere festligt, så er Café Kræz på Gråbrødre Plads et rigtig godt bud. Hver weekend skruer de nemlig op for natklub-attituden, hvor I kan afslutte jeres aftensmåltid med drinks, vin og dans. Caféen holder nemlig åbent helt indtil klokken 03.00 og 04.00 hver fredag og lørdag, så her kan I smutte forbi, hvis I slet ikke kan slippe hinandens hænder, og I har lyst til at danse hele natten lang. Café Kræz’s cocktailkort er smagfuldt og tiltrækkende, og de har et bredt udvalg af drinks. Hvis I blot er sultne, kan I selvfølgelig nøjes med at bestille mad fra menukortet, hvor I blandt andet kan vælge mellem okse- eller tuntatar eller ribeye steak.

En date med udsigt
Nelle’s I Filosoffen, Kunstbygningen Filosoffen, Filosofgangen 30, 5000 Odense C

Caféen har muligvis den bedste beliggenhed i Odense C. Her kan du i ro og mag nyde et dejligt glas vin med din kære, alt imens I nyder de skønne, grønne omgivelser og udsigten udover Munke Mose og Odense Å. Til jeres vin kan I for eksempel dele en tapas-anretning til to, hvortil der følger 3 slags oste, 3 slags kød, garniture og surdejsbrød. Eller I kan gå med et lækkert ostebræt. Hvis I bare kunne tænke jer en kop kaffe, kan I selvfølgelig også købe det. Nelle’s sælger nemlig frisk ristet og bæredygtig kaffe i alle de klassiske varianter.

Den uformelle date
Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Hvis I ikke kan blive enige om, hvad I skal spise på jeres date, så er Storms Pakhus et fremragende bud. Her kan I tage hen og nyde de utallige retter og drikkevare, som Street Food markedet tilbyder. Der er mulighed for at vælge mad fra alle verdens 7 kontinenter, hvilket gør, at der med garanti er noget til enhver smag. Derudover kan I gå på opdagelse i Storms Pakhus’s kreative værksteder i bunden af den store industrihal. Storms Pakhus er  et perfekt sted til den mere uformelle date, hvor I kan blive og drikke øl eller drinks efter aftensmaden. Og så kan det være hyggeligt at dele mad fra nogle forskellige madboder, så I prøver lidt fra hvert verdenshjørne.

Some Like it Hot
Gringas, Overgade 25, 5000 Odense C

Er I begge to klar på at udfordre smagsløgene og chilitolerancen, så kan I besøge det hyggelige, mexicanske spisested i Overgade. Det mexicanske køkken er kendt for sin kogekunst med intens og varierende smag med jalapeñoer og chili samt farverige dekorationer og variationer af krydderier, der blandt andet inkluderer chili og kakao. Det repræsenterer Gringas til perfektion! De fleste grøntsager bliver hentet på grønttorvet, øllen er lokal og kødet 100 procent fritgående. I kan blandt andet vælge imellem mange variationer af tortilla, hvortil I har muligheden for at tilføje diverse fyld som eksempelvis økologisk svin, der er langtidstilberedt sammen med appelsin og krydderier.

Den sunde date
Den Lille Smalle, Vestergade 5 st. th., 5000 Odense C

Har I lyst til at tage på en sund formiddags- eller eftermiddagsdate i hyggeligt omgivelser, så er Den Lille Smalle et fremragende bud på, hvor I kan tage hen. Stedet serverer 9 forskellige smagfulde, sunde juice, hvor du blandt andet kan vælge varianten: Ananas, passionsfrugt, æble, mango. Ellers kan I også bestille de klassiske, varme drikke som café latte, espresso, americano med flere. Hvis I er sultne, kan I selvfølgelig også spise noget mad! I kan eksempelvis bestille en chia- og smoothiebowl, hvor der følger mandler samt både frosne og friske bær med. Menukortet tilbyder en masse sunde morgenmad- og frokostvarianter, så I kommer ikke til at gå sultne derfra. På Den Lille Smalle kan i slappe helt af, snakke og kindkysse dagen lang.