Foto: Café Fleuri.

6 steder med brunch du skal prøve i Odense

GUIDE: Brunch er en velkendt weekendforkælelse – men hvor skal du gå hen? Vi giver dig her seks bud på skarpe brunchsteder i Odense.

Nordisk brunch på promenaden
Restaurant Nordatlanten, Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C

Midt på Odense Havn ligger Byens Ø, og her finder du Nordatlantisk Hus, der fungerer som bindeled mellem grønlandske, færøske, islandske og danske kultur- og madoplevelser. Her holder Restaurant Nordatlanten til. Restaurantens kendetegn er en fortolkning af de nordiske landes madkultur, direkte på din tallerken, og hver lørdag og søndag fra klokken 10 til 14:30 kan du få forkælet din gane med lækker buffet og morgenhumør. For 298 kroner får du frit lejde til den bugnende buffet, som indeholder alle de velkendte brunchklassikere. Der er højt til loftet, indretningen er rustik med masser af sten og træ, og stemningen er lys og let takket være de kæmpemæssige vinduer med stort lysindfald. Vi anbefaler, at du finder en plads med udsigt til den pulserende havnefront og skyline, som præges af nybyggede højhuse og bytransformation.

Brunchbuffet hver eneste dag
Eydes, Kongensgade 31A, 5000 Odense C

De er de færreste steder, du kan gå hen og få en ordentlig brunch i hverdagene, men her kommer Eydes til undsætning. Eydes disker nemlig op med en stor brunchbuffet hver evig eneste dag – i hverdagene fra 9:30-14 og i weekenderne fra 9-14. Hos dem kan du få alt lige fra røræg og pølser til tarteletter, rødspættefileter, varmrøget laks og salater. Udvalget kan variere, men du kan være sikker på, at der er masser af lækre både kolde og varme retter på Eydes, som efterhånden er ved at blive kendt for deres lækre brunch i de hyggeligste omgivelser.

Den grønne oase
Café Fleuri, Nørregade 28, 5000 Odense, Denmark

Nørregade er efterhånden blevet en ren oase af smagsoplevelser og spisesteder, og bygningen med nummer 28 er ingen undtagelse. Her finder du den kombinerede delikatesseforretning og café med det blomstrende navn Fleuri, og stedet lever i den grad op til sit navn: Udover alverdens delikatesser bugner den nemlig af smukke planter! Begynd gerne med en omgang økologisk kaffe, varm chokolade eller te i caféens rolige kroge, eller find en plads i den hyggelige gårdhave, hvis vejret er til det – og forkæl så dine smagsløg med en økologisk brunch! Vi anbefaler stedets brunchtallerken med hjemmebagt brød, rødbedeknækbrød, ost, pølse, marmelade, smør, pålægschokolade, yoghurt med bær og müsli samt frisk frugt pyntet med fine, små blomster.

Klassisk med et moderne twist
Restaurant Næsbyhoved Skov, Kanalvej 52, 5000 Odense C

Rammerne for en skøn brunch er så afgjort til stede på Restaurant Næsbyhoved Skov, der har den mest fantastiske beliggenhed lidt uden for byens centrum ved Odense Fjord og med fynsk bøgeskov i baggrunden. Ved restaurantens store brunchbuffet kan du spise dig mæt i klassiske lækkerier med et moderne twist hver søndag mellem klokken 10 og 13. Foruden brunchklassikere som røræg, bacon og brunchpølser byder bordet blandt andet på koldrøget laksetatar med løg og krydderurter samt små æggekager med grønt og urter. Og til dessert? Ja, da kan du tage en stak pandekager med sirup eller en lækker kage. Hvis du ikke har en sød tand, kan du i stedet spise dig gennem udvalget af danske og franske oste, der serveres med syltede abrikoser og nødder.  Efterfølgende kan du slå mave og strække benene med en tur tilbage til midtbyen over Byens Bro på gåben. God tur!

Den luksuriøse champagnebrunch
First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C

På det mere end 100-årige smukke First Hotel Grand ved Jernbanegade er der mulighed for en brunchoplevelse helt ud over det sædvanlige. På udvalgte weekenddage mellem klokken 12 og 15 slår hotellet nemlig dørene op til en luksuriøs champagnebrunch, hvor du kan skylle morgenmaden ned med perlende bobler. Ja tak og skål, skal det lyde herfra! Maden kommer i buffet-form, som rummer et stort udvalg af kolde og varme brunchfavoritter og must haves, særligt udvalgte delikatesser samt en stribe skønne kager og desserter. For 495 kroner får du hele fem serveringer, blandt andet bestående af blinis, svampetoast og egg Benedict. Til at skylle maden ned med, har du te og kaffe ad libitum samt et glas juice og et glas bobler.

Sammensæt din egen brunch
Drewsens Spisehus, Flakhaven 1, 5000 Odense C

Hos Drewsens har de et lækkert a la carte morgenmenukort, hvor du selv kan sammensætte din egen brunch af flere af deres småretter. Du kan for eksempel vælge French toast, røræg, bacon eller yoghurt, og a la carte menukortet er oplagt til deling, da alle retterne er delevenlige – det er faktisk det, som Drewsens håber, at deres gæster vil gøre. Derudover er det oplagt, hvis du ikke lige synes, at du er sulten nok til en hel brunchmenu. Er du til gengæld sulten, kan du også vælge en af deres større sammensatte brunchmenuer til 195 kroner – her kan du vælge imellem ‘en god morgen på Drewsens’ og ‘en god vegetarisk morgen på Drewsens’.