Foto: Pixabay.

6 steder med budgetvenlig brunch i Odense

GUIDE: Det kan sagtens lade sig gøre at spise lækker brunch, uden at du må nøjes med havregrød resten af måneden. Her får du seks bud på budgetvenlig brunch i Odense.

Brunch og bio
Café Biografen, Amfipladsen 13, 5000 Odense C

Det er ikke kun din eventuelle kærlighed til smalle avantgardefilm, der gør, at du skal svinge forbi Café Biografen. Her kan du nemlig også få en lækker brunch, der ikke koster det hvide ud af øjnene. Du kan vælge mellem to forskellige slags. Den ene med yoghurt og avocadoen. Den anden med hønsesalat og kartoffelrösti. Begge koster 135 kroner og serveres fra kl. 9:30-13. Har du lyst til noget andet end brunch, kan du i stedet nyde godt af stedets fine udvalg af mindre retter. Prøv for eksempel koldrøget laks med rygeostecreme eller rejer på ristet brød. Og husk endelig en kop af den velbryggede kaffe! Uanset om du tager din mokka sort som en fransk film noir, eller om du er mere til La Dolce Vita og cappuccino med fløjlsblødt skum, så tag koppen med dig hen til biografens store vinduer ud mod den summende Amfiplads. Så kan du næsten ikke undgå følelsen af at være en fransk femme fatale eller førsteelsker a la Humphrey Bogart! God fornøjelse, skal det lyde herfra!

Brunch i passagen
Café Chino, Brandts Passage 6-8, 5000 Odense C

Midt i byens latinerkvarter, nærmere bestemt den smalle Brandts Passage, finder du Café Chino, hvor du på demokratisk vis kan sammensætte din egen brunch. For 159 kroner må du vælge fem forskellige ting til din tallerken, og udvalget indebærer blandt andet scrambled eggs af økologiske æg, italienske varmrøgede pølser, hjemmerørt tunsalat, fransk landbrie og hjemmelavet fynsk rygeostsalat. Har du en sød tand, bør du helt klart gå efter squashkage med chokolade og valnødder, rød grød med fløde eller græsk yoghurt med bærkompot og honningristede havregryn – valget er dit! Det hele bliver serveret med brød, rugbrød og smør ad libitum, og det gamle fabrikskompleks med den fantastiske beliggenhed er helt klart den perfekte kulisse til en doven formiddag. Hvis vejret tillader det, anbefaler vi, at du sætter dig på terrassen, hvor du kan nyde udsigten til Farvergården: Det changerende gamle farveri, som ofte danner rammen om udendørs koncerter og multikulturelle arrangementer.

Brunch ad libitum
Marcello’s, Kongensgade 10, 5000 Odense C

Café Marcello’s har i 5 år været centrum for cafelivet og den særlige, afslappede og cool stemning, der hersker i centrum af Fyns storby Odense. Hos Marcello’s får du den helt store brunchoplevelse med alle de traditionelle brunchretter og meget mere. Den serveres hver lørdag og søndag mellem 9:30 og 13 og koster 159 kroner. Kommer du forbi i hverdagen, kan du også få en klassisk brunchtallerken med alle favoritterne til 149 kroner. Til din brunch kan du få friskblendede smoothies og milkshakes eller kaffe og andre varme drikke. Og så får du endda 25% rabat, hvis du er studerende. What’s not to like!

Franske lækkerier
Cafe Skt. Gertrud, Jernbanegade 8, 5000 Odense C

Siger du “oui” og kipper med alpehuen, når tallerkenen byder på franske lækkerier, ja, så er franskinspirerede Café Skt. Gertrud lige noget for dig. Caféen er opkaldt efter den helgenkårne abbedisse Skt. Gertrud, men de fleste odenseanere er på fornavn med stedet, der kaldes Gertruds i daglig tale. På menuen finder du eksempelvis en tallerken “York,” som består af spejlæg, pølser, bacon, brasede kartofler samt brød og smør. En sådan omgang koster 138 kroner, og så skulle der gerne være plads i budgettet til en hjemmebagt muffin eller en friskbagt croissant  og måske endda en latte eller den såkaldte Caffé de Florida: Grand Marnier baileys, kaffelikør, kaffe og fløde. Skål! Vi anbefaler en plads ved vinduet, så du kan nyde det pulserende leben på Ove Sprogøes Plads fra første parket. Herfra siger bon appétit!

Konrads forførende fristelser
Konrads, Overgade 32, 5000 Odense C

Når du træder ind i Konrads i Odenses gamle bydel, bliver du budt velkommen i de hyggelige stuer. De bedagede bygninger har en charmerende skævhed, men maden? Ja, den er snorlige! For bare 145 kroner disker personalet op med laksemousse, quiche lorraine, bacon, yoghurt med syltede bær, mandler og hjemmelavet kanelsirup, avocado med pesto, ost med sylt, frugt, økologisk surdejsbrød og smør. Velbekomme, siger vi bare! Kan du klemme mere ned, er der også fristelser til den søde tand. For eksempel pandekager med hjemmelavet kanelsirup, hjemmebagt tærte med flødeskum eller vaniljerørt creme fraiche eller hjemmelavede chokolader og lækkerier.

Budgetvenlig brunch hele ugen i Odense
Café Chukoo’s Nest, Vestergade 73, 5000 Odense C

Uanset om du leder efter en budgetvenlig brunch i weekenden eller hverdagen, så har Café Chukoo’s Nest noget til dig. I hverdagen serverer de deres brunchtallerken fra 10-13. Den består af røræg, bacon, brunchpølser, græsk yoghurt med granola, ost, to slags pålæg, tomat med mozzarella & pesto, marmelade, nutella, pandekage med akacie honning og frisk frugt. Alt dette får du for kun 149 kroner. Selvfølgelig med brød og smør. I weekenden står den på den store brunchbuffet med alt, hvad hjertet begærer af klassiske brunchretter og meget mere. Kun til 159 kroner. Brunchen er sammensat af produkter fra udvalgte producenter, som er i samarbejde med køkkenet, hvor der er garant for smag, kvalitet og ikke mindst brugen af sæsonens danske råvarer. Velbekomme!